Podrobnosti o ukrajinském útoku na Sevastopol: Rusové zabili vlastní vojáky

14. 9. 2023

čas čtení 2 minuty
Ruské úřady potvrdily, že výsadková loď Minsk a ponorka Rostov na Donu byly "zcela zničeny" při úterním nočním útoku na základnu RusNavy v okupovaném Sevastopolu na ukrajinském Krymu. Kromě toho se město Sevastopol  v noci na středu proměnilo v naprostý chaos, který vyústil v úmrtí místních policistů a vojáků při  střelbě do vlastních řad.

Dvě lodě byly navždy ztraceny, mnoho mrtvých a požár. Co se v noci v Sevastopolu skutečně stalo?

"Dnes v noci jsme se dozvěděli o následcích nepřátelského útoku na Sevmorzavod (suchý dok/loďařský závod) v Sevastopolu. Zdroje v Černomořské flotile, v generálním štábu a v sevastopolské vládě nám sdělily následující:

 

Za prvé, v důsledku raketového úderu bohužel zahynulo 11 lidí - dělníků továrny a vojáků. Podle posledních údajů bylo 31 osob zraněno.

Za druhé, rakety zcela zničily dvě naše plavidla - velkou výsadkovou loď Minsk a ponorku Rostov na Donu. Obě plavidla, která zde byla na opravě, nepodléhají obnově. Kromě toho byla v Sevmorzavodu poškozena další dvě plavidla, která možná bude možné obnovit. Jména těchto lodí odmítli tazatelé sdělit, "aby nepřítel nezískal cenné informace o výsledku svého teroristického útoku".

Za třetí, podle aktualizovaných údajů bylo na Sevastopol vypáleno osm nepřátelských raket a dva námořní drony. Drony byly zničeny a pouze dvě rakety byly sestřeleny, takže škody z dopadu jsou tak vážné. Sevastopolský gubernátor Michail Razvožajev již požádal o posílení protivzdušné obrany města.

Mimochodem, před týdnem jsme psali, že ostřelování Sevastopolu bude zesíleno, věděl o tom i šéf města. A "nechápe, jak bylo možné, že přes všechna varování nebyla posílena obrana města".

Za čtvrté, kvůli raketovému úderu v noci začala v Sevastopolu panika. Policie dostala informaci, že ve městě operují sabotéři, a vyslala několik oddílů, aby po nich pátraly. Jeden z nich si spletl ozbrojenou vojenskou hlídku se sabotéry a sám zahájil palbu. V důsledku přestřelky byli zabiti čtyři lidé - tři vojáci a jeden policista.">>

Snímky požáru v Sevastopolu a aktuální satelitní snímky požárů v Sevastopolu pořízené NASA FIRMS.

Zdroj ZDE

1
Vytisknout
5090

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2023