Pražské zastupitelstvo je magické místo

15. 9. 2023

čas čtení 1 minuta
Pražské zastupitelstvo je magické místo, píše Pavel Vyhnánek. Ani se nenadějete a ze čtyř let se snadno stane čtyřicet čtyři. Jak?

Před loňskými komunálními volbami učinil docent Svoboda jménem celé koalice SPOLU pozoruhodný slib. Že do čtyř let dokončí Městský okruh. I Pražský okruh. A devět kilometrů železničních tunelů, díky nimž vznikne metro S. Aby svému slibu dodal náležitou váhu, přiložil pod něj dokonce svůj podpis.


 
Sliby se mají plnit, řekl jsem si, a tak jsem ihned po zvolení pana docenta Svobody do funkce primátora vystoupil na zastupitelstvu a požádal jej o předložení harmonogramu jednotlivých staveb.

Přes půl roku se mi z něj nepodařilo vypáčit jedno jediné slovo. Až nyní, bez jakéhokoliv upozornění, se v programu jednání zastupitelstva objevil nenápadný informační bod "o prioritních dopravních stavbách", o kterém se vůbec nehlasuje a nelze o něm diskutovat, jen se bere na vědomí. A co se v něm píše?

Pokud jste schopni číst písmo o velikosti 3mm, tak se v něm dočtete:

🚀 že u žádné z daných staveb není možné stanovit termín zahájení ani dokončení

🚲 že na Městský okruh nejsou peníze a je vlastně nutné znovu posoudit jeho celkové společenské přínosy

🤡 a pokud bychom stavby přece jenom realizovali, tak budou hotové za... čtyřicet čtyři let!

Vyzval jsem pana primátora Svobodu, aby tyto informace alespoň okomentoval. Opět neřekl jediné slovo. Vlastně nikdo neřekl jediné slovo. Koalice SPOLU, Pirátů a STAN svými hlasy totiž zabránila další diskuzi.

Taky se těšíte, co vám kdo slíbí před příštími volbami?

3
Vytisknout
3700

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2023