Přijede moskevský cirkus!!

22. 9. 2023

čas čtení 2 minuty
Právě jsem se vrátil ze Špičáku u Železné Rudy. 

Ve Zwieselu jsem zjistil na plakátech v celém městě, že přijede Moskevský cirkus.

Zdraví Vás
Milan Lelek

Viz program:



Cirkus je ale asi z Augsburku, upozorňuje jeden čtenář, který se nepodepsal. Je to "mezinárodní showněmecko-rusko-ukrajinské rodiny Frank-Mak":

Dobrý den,

domnívám se, že v názvu článku "Přijede moskevský cirkus!!" https://blisty.cz/art/115329-prijede-moskevsky-cirkus.html je chybně malé písmeno, protože se s velkou pravděpodobností nejedná o cirkus z Moskvy. Nejspíše se, dle mého krátkého hledání, jedná o cirkus z Augsburgu a níže uvádím výňatky textů, z nichž se tak domnívám, včetně zdrojů.

Článek pro mne vyznívá jako informační a nepřipadá mi z něj, že by si autor nebo editor zjistil, odkud cirkus opravdu je.

Přímo odkaz z článku vede na stránku, kde někdo dole v hodnocení cirkusu mimo jiné uvádí:

Teilweise schlechter Stil Forchheim, Zirkuszelt Forchheim, 23.07.2023

2. Der Name soll in diesem Zusammenhang wohl auch an den Moskauer Staatszikus erinnern, mit dem dieser Circus aber gar nichts zu tun hat.

Zdroj: https://www.eventim.de/artist/moskauer-circus/moskauer-circus-in-zwiesel-3470999/


Na svém webu se již částečně přejmenovali:

Moskauer Circus

Direktion Mak

Oleksandr Mak

Drentwettstr. 9

86154 Augsburg

Zdroj: https://www.moskauer-weihnachtscircus.de/about/


Historie:

Der MOSKAUER CIRCUS ist eine internationale Show, produziert von der deutsch/russisch/ukrainischen Familie Frank-Mak. Diese besteht aus den Familien der drei Brüder Frank, dessen Eltern Nando und Anja Frank und Leyla Mak, der Ehefrau von Gino Frank. Leyla ist halb russisch halb ukrainisch und entstammt einer alten russischen Circusdynastie. Ihr Vater war ein russischer Circusdirektor, dessen Frau eine ukrainische Artistin. Politische Umstände brachte die Familie in die Ukraine wo Leyla geboren wurde und mit einer russischen Artistentruppe in den Westen kam, die im Circus Busch-Roland und bei FlicFlac engagiert war. Ein Zufall führte sie mit Gino Frank zusammen, der auch deren Sohn aus erster Ehe Oleksandre annahm. Aus dieser Verbindung und Leylas Familientradition wurde der Moskauer Circus in Deutschland gegründet. Die Anfänge waren schwer, doch nun gehört der Circus zu den zehn besten und größten Circusunternehmen in Deutschland.

Zdroj: https://circusworld.de/2021/Moskau/moskau.html



-1
Vytisknout
3140

Diskuse

Obsah vydání | 27. 9. 2023