Konec světa se jaksi neuskutečnil

21. 5. 2011

čas čtení 1 minuta

Předpověď Američana Harolda Campinga (89), že v sobotu 21. května 2011 v 18 hodin v každé světové časové zóně budou vzati na nebesa křesťanští věřící (jejich oděv měl zůstat na Zemi), zatímco nevěříci zůstanou na zemi a budou později usmrceni zemětřesením, se jaksi neuskutečnila.

Vlna údajného Armageddonu se odehrála pouze na Twitteru, jehož uživatelé vyjadřovali ironické zklamání, že mrtví nevstávají z hrobů.

Novozélanďan Daniel Boerman napsal na Twitteru: "Jsem z Nového Zélandu, je 18.06, konec světa nenastal."

Camping, stavební inženýr v důchodu, vybudoval si na předpovídání soudného dne celý multimilionový průmysl. Předtím předpověděl, že konec světa nastane r. 1994. Je obtížné odhadnout, kolik lidí vzalo jeho předpovědi vážně, i když Campingův rozhlas Family Radio sledují miliony lidí v USA i jinde po světě.

Někteří lidé údajně prodali veškerý svůj majetek a vydali se do ulic varovat lidi, aby se připravili na druhý příchod Ježíše Krista. V minulých dnech se debatovalo na křesťanských rozhlasových stanicích v USA, co si počnout s nevěřícími, kteří nebudou vzati na nebesa a zůstanou na Zemi, kde je potrestá Boží hněv.

Zdá se ale, že budou o tomto víkendu oslavovat spíš ateisté a skeptikové - ironické mejdany na počest konce světa jsou plánovány na mnoha místech po celých USA.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
13560

Diskuse

Obsah vydání | 20. 5. 2011