Chyba je v lidech, kteří sedí ve sněmovně

26. 7. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Nedávno jsme v České republice byli svědky nechutné komedie kolem vydání poslankyně Parkanové policejnímu vyšetřování. Ministr financí při té příležitosti bojoval, jako by mu hořelo za zády, a veřejně zaútočil zcela bezprecedentním způsobem na práci policie. O co šlo? O to, aby se poslankyně Parkanová nedostala před soud. Co tomu bránilo? Poslanecká imunita. A Kalousek ji chtěl využít, aby zabránil vydání Parkanové.

Kdyby ovšem poslanecká imunita nebyla vůbec, nebo kdyby byla zúžena jenom na poslaneckou činnost ve Sněmovně, byla by Parkanová vyšetřována policií automaticky jako každý běžný občan.

A to je to, co nám poslanci už spoustu let slibují, totiž že výrazně omezí nebo přímo zruší svou imunitu. Všichni jsou tak nějak pro a různí mají různý názor, různě kličkují a tak různě nakonec zůstává imunita nedotčena.

Skoro se až zdá nebohému občanovi, který tyhle parazity platí, že to je prokleté téma, které je nad síly běžných lidí.

A ejhle! Na Slovensku to právě dokázali a omezili poslaneckou imunitu pouze na výroky v parlamentu. Opozice i vláda hlasovaly spolu, jednomyslně. Takže to jde. Chyba na české straně je prostě v lidech, kteří v té Sněmovně sedí.

Slovenští poslanci si zrušili imunitu. S návrhem souhlasily všechny strany ZDE

0
Vytisknout
8837

Diskuse

Obsah vydání | 31. 7. 2012