Jan Čulík nám Čechům nerozumí:

Karel Schwarzenberg je dobrý člověk

15. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Pane Čulíku, trochu mne mrzí, že označujete p. Schwarzenberga jako "simulakrum". Myslím, že podceňujete naši voličskou intuici a inteligenci. Jak můžete říci, že pan kníže ve své volební podobě neexistuje? píše Vladimír Řepík.

A co toto (z otevřeného dopisu Věry Čáslavské K. Schwarzenbergovi):

"...aniž bys o tom kdekoliv mluvil, pomáháš lidem, kteří se dostali do nesnází. Že léta poskytuješ zásadní pomoc matkám s malými dětmi, které se dostaly na šikmou plochu a z různých důvodů se uchýlily k drogám. Že usiluješ, aby mládež, která se z téhož důvodu propadla na dno, dostala šanci vyléčit se a mohla začít žít zdravý život. Že občanskému sdružení Sananim necháváš za symbolickou cenu užívat již od roku 1995 svou hospodářskou usedlost nedaleko Čimelic. Stejně tak ses angažoval ve věci rekonstrukce dětského tábora občanského sdružení Romodrom v Ratajích u Sázavy, kde Tvojí zásluhou vyrůstají romské děti s vědomím, že nejsou vždy na okraji společnosti. A to se blíže nešířím o Tebou poskytované schwarzenberské rentě a švýcarské "penzi", kterou jsi dlouhá léta vyplácel všem svým bývalým zaměstnancům..."

Chcete snad obvinit paní Čáslavskou ze lži? Myslím, že jen pana knížete neznáte, protože o sobě moc nemluví. Lidé ho rozeznali jako pravého šlechtice, který je neokázalý a skromný, přesto nápomocný potřebným. Fenomén, který zde v politice již 100 let nikdo neviděl!

Možná jste moc často v cizině, a nedržíte prst na tepu zdejší společnosti a nepídíte se po pravdě tak pečlivě, jako kdysi. Jinak si Váš urážlivý článek nedokážu vysvětlit...

S pozdravem,

Vladimír Řepík

0
Vytisknout
10189

Diskuse

Obsah vydání | 16. 1. 2013