BRITÁNIE:

Čtrnáctiletá dívka spáchala sebevraždu pod vlivem šikany na internetovém fóru

7. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Některé zranitelné děti na sociálních sítí jsou systematickými obětmi internetového šikanování, ale používají přístup na tyto servery jako formu sebepoškozování, varovaly v úterý britské charitativní organizace poté, co spáchala sebevraždu pod vlivem internetového šikanování čtrnáctiletá dívka.

Sílí požadavky, aby byl zlikvidován server ask.fm poté, co vyšlo najevo, že v pátek spáchala sebevraždu čtrnáctiletá Hannah Smithová z Lutterworthu v hrabství Leicestershire poté, co ji terorizovali anonymní uživatelé tohoto serveru.

Server ask.fm, který je registrován v Lotyšsku, používají desítky milionů teenagerů. Server umožňuje uživatelům, aby posílali anonymní zprávy. Anonymové Hannu zesměšňovali, že je údajně tlustá, smáli se jí, že jí zemřel dědeček, a vyzývali ji, aby spíchala sebevraždu.

Za poslední rok se usmrtilo nejméně pět teenagerů, kteří byli na serveru ask.fm podrobování podobnému terorizování. Dívky se třeba ptají: "Myslíte si, že jsem hezká?" a nechají se pak anonymy posměšnými a sprostými komentáři roztrhat na kusy.

Server Ask.fm používá v současnosti 65 milionů teenagerů. Každý den jich přibývá dalších 300 000.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
11522

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2013