NE ZÁKLADNÁM:

Předmětem činnosti ČT není dehonestace

8. 8. 2013

čas čtení 2 minuty

tisková zpráva Ne základnám

Vážený pane generální řediteli,

obracím se na Vás s výzvou, aby Česká televize nedehonestovala poslance Tomáše Úlehlu a Jana Floriána tvrzením, že zradili a takto jim přilepit označení zrádci. Nestranné zpravodajství by nemělo přistoupit na žonglování, kdy jednou je výkon poslaneckého mandátu podle nejlepšího svědomí a vědomí, jindy součástí fotbalového družstva.

Je to 14 dní, kdy pan poslanec Gazdík reagoval na výzvu iniciativ a hnutí žádající rozpuštění poslanecké sněmovny. Výzva byla následně přečtena v poslanecké sněmovně před hlasováním o přijetí usnesení o rozpuštění poslanecké sněmovny.

Pana Gazdíka jsme upozornili na výklad slibu poslance. Dovoluji si ho ČT a ,, pracovníkům" zpravodajství kopírovat:

Zemi mají vést poslanci vykonávající svůj mandát ve prospěch svých občanů.

Dovolíme si vám připomenout výklad čl. 23 odst. 3 Ústavy ČR:

- věrnost - nesloužit cizí moci

- možnost zákony přijímat, měnit, rušit, ale musí se jimi i sami řídit, jsou podrobeni platným zákonům

- výkon mandátu v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí - nejen v zájmu svých voličů, nebo politické strany, která je kandidovala

Za stav společnosti nemohou jen poslanci a politické strany. Jsou to zejména média, která ovlivňují myšlení a jednání lidí. Jsou to media, která umožnila změnu morálních hodnot proto, že stojí v jedné řadě s těmi, kterým slovo morálka zní sprostě. Stejně tak jako solidarita a rozumné jednání. Kdyby tomu tak nebylo, nebyla by ekonomika a společnost tam, kde je.

Trapnost zpravodajství lze dokumentovat na jiném příkladu. Předevčírem bylo výročí svržení první atomové bomby na Japonsko. Ta úzkostlivá snaha se vyhnout přívlastku čí to byla bomba ukazuje na pravdivost tvrzení, že media jsou problémem společnosti č.1.

Potvrzují se i má slova v našem osobním rozhovoru, nejste to Vy, kdo ČT řídí. Vznik nezávislého media bude podmínkou pro návrat společnosti do lidského druhu. V příloze přikládám dopis odeslaný všem koaličním poslancům, výzvu a dopis pro paní Němcovou.

S pozdravem

Václav Novotný

0
Vytisknout
13063

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2013