Poslancům:

Proč mluvíte pořád jen o sobě?

7. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Po zhlédnutí rozpravy v Parlamentu (a píši s velkým P, protože pořád věřím...) chci vznést otázky, které ve mně vyvolává vaše vystupování na posvátné půdě našeho parlamentu, píše Roman Siwek. Proč sdělujete "svůj názor" a ne "názor mých voličů"? Proč mluvíte o svých pocitech a ne o pocitech svých voličů? Kde je vaše pokora k poslání, že máte zastupovat dobro občanů, kteří vás platí ze svých výdělků?

Proč se chováte tak, že je zřejmé, že vám o občany vůbec nejde, ale především o ukojení vašeho ega a svých ekonomických zájmů? Na co si to tady hrajete? Kdo stojí o vaše myšlenkové ejakulace, které nepřinášejí řešení současných problémů?

Přeji si, abyste začali pracovat a začali konečně skládat účty. Polovinu svého života jsem zažil v socialismu a další půlku v "naší" demokracii, mám právo hodnotit. Volil jsem v jistých dobách téměř všechny hlavní strany a došel jsem k názoru, že je to jedno.

Moji milí zástupci lidu, až na skromné výjimky - jste pakáž, které chybí úcta k základním principům fungování lidské společnosti, chcete-li úcta alespoň k Desateru.

Volby jsou jediným řešením k dočasnému vyčištění Augiášova chlévu, ale volby na jiných principech než dosud.

Volby, které budou smlouvou mezi občany a kandidáty a v případě porušení této smlouvy budou zvolení zástupci na základě jasného vyjádření nespokojenosti jejich voličů automaticky končit.

Dámy a pánové, odejděte co nejdřív, než se klidný, obyčejný český občan vrhne opět do ulic a oživí historickou českou tradici defenestrace.

0
Vytisknout
13222

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2013