"Parazité" profackovali ČSSD

27. 10. 2013 / Jiří Kadeřávek

čas čtení 1 minuta

Ač to nemám samozřejmě nijak podložené, tak jsem přesvědčen, že ponižující vítězství ČSSD nakonec způsobili statisíce "parazitů", kteří se nikdy nesmířili s urážkou živnostníků stínovým ministrem ČSSD Janem Mládkem., píše Jan Kadeřávek

Počítejte se mnou a s rezervou. V této zemi je 1 milión živnostníků (OSVČ), kteří se živí pouze podnikáním. Pomineme tedy další více než milión těch, kteří si podnikáním jen přivydělávají, a kteří se také mohli cítit ponížení.

Máme zde tedy 1 milión osob, kteří jsou sice většiny lehce pravicově naladěni, ale po Armageddonu, který zde provedla ODS s TOP09, a po tom co byly např. sebrány slevy na dani živnostníkům s rodinami, byly tito jistě ochotni volit v míře větší než obvyklé moderní sociální demokracii. Možná to bylo 30-40% OSVČ.

Kolik z těchto 300 tisíc OSVČ nakonec ČSSD volilo poté, co byli označeni za parazity v této zemi se lze jen domýšlet, ale myslím si, že nebude daleko tvrzení, že ČSSD přišla jen u živnostníků o 200-250 tisíc hlasů (oproti situaci, kdy by šla OSVČ na ruku).

Můj názor je tedy, že označením OSVČ za parazity přišla ČSSD o 5% voličů. A co více, těchto 5% voličů zřejmě nevolilo ani ODS a ani TOP09, ale novým projektům nebo stranám, které zůstali před branami sněmovny. Museli se cítit současnou politickou garniturou zrazeni a opuštěni.

0
Vytisknout
11111

Diskuse

Obsah vydání | 29. 10. 2013