Díky za solidaritu a pomoc

4. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Čtenáři, který nám napsal dopis, který jsme zveřejnili pod názvem "Zaslouží si tento člověk likvidaci, nebo pomoc?" poslali do čtvrtka do rána čtenáři 5950 Kč. Lidé se ozvali i s dalšími návrhy a řešeními. Čtenář k té věci píše:

Já vůbec nevím co k tomu říci, jsem opravdu hodně hodně vděčný za tuto podporu a pomoc, opravdu to pro mě hodně znamená. Nečekal jsem, že to bude vůbec někoho zajímat, natož že mi někdo něco pošle.

Děkuji mnohokrát za zveřejnění článku, myslel jsem, že to nakonec ani nevydáte a jsem opravdu hodně rád a vděčný, že se ozval někdo, kdo je ochotný mi pomoci. Jakoukoli finanční pomoc hodně ocením, protože mi aktuálně teče dost do bot a nějak si nemůžu dovolit nové, takže jsem za jakýkoli příspěvěk hodně vděčný a rád bych dotyčnému vyjádřil velké poděkování.

Rovněž mě velmi zaujala nabídka práce v Holandsku [od jednoho čtenáře], možná nemám angličtinu 100% perfektní, protože jsem už něco zapomněl, ale před 3 lety jsem měl angličtinu na úrovni C1, takže nemám problém rozumět a domluvit se v každé situaci. Rád bych se s tímto pánem domluvil, ale doposud mi žádný email od něj nepřišel.

Co se týká osobního bankrotu, tak tuto možnost jsem také několikrát zvažoval, nicméně jak pán sám říká, proces je to velmi komplikovaný a ještě do nedávna nepřícházel pro mě v úvahu, protože většina dluhů pramení z podnikání a na to nelze (nešlo) vyhlásit osobní bankrot. U pár firem jsem se na možnost osobního bankrotu informoval, nicméně jsem byl odmítnut právě z výše uvedeného důvodu.

Moje původní představa ještě před lety byla taková, že mi rodiče pomohou hned na začátku problémů a dohodneme se spolu na splátkovém kalendáři a budu to splácet - případně i odpracovávat - jim, protože mi bylo úplně jasné, že když se to nebude řešit hned na začátku, bude z toho velký problém a původní, poměrně nevýznamný dluh, bude několikásobně znásoben díky soudním a exekučním poplatkům, což se nakonec stalo.

Ještě jednou, děkuji Vám a děkuji všem, kdo se rozhodli mi pomoci.

0
Vytisknout
7531

Diskuse

Obsah vydání | 5. 12. 2014