Exekutoři požadují, abych platila víc

4. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Můj příběh je dlouhý (dluhy z podnikání), nicméně cca od roku 2009 splácím exekuce - srážkami ze mzdy, píše Miluše Houžvičková. V poslední době jsem začala podnikat v účetnictví, vzhledem k tomu, že bych svůj dluh nikdy v rámci standartního platu neuplatila. Takže jsem ráda, že se mi v podnikání pomalu začíná dařit, vedu mě a manželovi účetní evidenci a pravidelně počítám nezabavitelou částku a odvádím, co je v našich silách. Bohužel v pondělí dorazili exekutoři domů, že to, co jim zasílám, nestačí.

Píšu Vám hodně ve zkrácené formě. Cítím, že pokud tohle nebudu řešit nyní , není v mých silách tenhle "boj" ustát.

A to z hlediska absolutní ztráty víry, že bude všechno dobré. Nehledě na to, že se exekuce účastnil můj 8letý syn, který byl shodou okolností doma, protože má chřipku.

Závěr exekutora je: záloha nejméně 40 tis. (abych jim nekřivdila, neřekli kolik, ale odkývali) a čím větší bude záloha, tím menší pak budou splátky, ale z čeho?

A proč si mám pak počítat dle zákona nějaké nezabavitelné minimum? Víte takový pocit zmaru, jsem už dlouho nezažila, jsem od přírody bojovník, a nehodlám to vzdát, ale pokud to nezačnu aktivně řešit, pravděpodobně to nedopadne dobře.

A stále se bát, kdo Vám kdy přijde domů, a ani se nezuje, to opravdu nechci.

Budu ráda, za každou reakci.

Pozn. JČ: Vydírání požadováním stále větších částek by se zjevně v jakékoliv západní zemi považovalo za trestný čin. V Británii platí zákon, že jakmile dlužník hradí jakoukoliv pravidelnou částku, věřitel nemůže požadovat zvýšení splátek. Proč ne v ČR?

0
Vytisknout
12447

Diskuse

Obsah vydání | 5. 12. 2014