Maďarsko si svým idiotsky nelidským přístupem k uprchlíkům vytvořilo globálně obrovskou zápornou publicitu

4. 9. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Bude Česko následovat?

Drastické scény před hlavním nádražím Keleti v Budapešti, kde po řadu dní ve vedru a bez pomoci přespávají rodiny uprchlíků s malými dětmi se staly hlavním tématem všech globálních sdělovacích prostředků. Hlavní britské televizní zpravodajské stanice BBC a Channel Four News vysílají od čtvrtka své zpravodajské relace přímo z plácku před budapešťským hlavním nádražím, kde stojí známé britské celebrity - televizní moderátoři. Srdceryvné scény před budapešťským nádražím se dostaly na titulní stránky světových deníků. Pro Orbána je to PR katastrofa:

Jak napsal James Mates z britské komerční televize ITV: Pokud Orbán zamýšlel vyrobit mediální cirkus, triumfálně se mu to podařilo:

Posluchači domácího britského rozhlasu BBC například včera v hlavních večerních zprávách nevěřícně poslouchali řev a pláč žen a dětí, které se maďarská policie snažila odstraňovat z vlaku v městě Bicske. Světová média široce citují Orbána, který včera v Bruselu tvrdil, že uprchlický problém není problém Evropy, ale je to problém Německa, a dnes se v budapešťském parlamentě vyjádřil, že do Evropy se stěhují "desetimiliony" lidí a evropská civilizace je "ohrožena".

Že hrozí velké nebezpečí, že se ČR octne podobně jako Maďarsko v důsledku své neohrabaného, nelidského a přebyrokratizovaného postoje vůči uprchlíkům v obdobné situaci, je vidět z toho, jak se rychle stalo globálním tématem upozornění Britských listů v angličtině, že v Břeclavi policie značkuje uprchlíky čísly na paži.

0
Vytisknout
6093

Diskuse

Obsah vydání | 7. 9. 2015