REKORDNÍ SPROSTOTA:

Parlamentní listy se opět projevily jako sprostá žumpa a porušily ty nejzákladnější normy novinářské etiky

7. 9. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 4 minuty

Parlamentní listy normálně publikují většinou jen bezobsažné a nevěcné bláboly s gramatickými chybami, které se ani nedají věcně shrnout, protože nemají kromě sprostoty vyvolávání paranoidních emocí insinuacemi a patologickými konspiračními teoriemi vůbec žádný věcný obsah. Nicméně mě zaujalo, že nyní Parlamentní listy publikovaly opravdu rekordně sprostý článek, zřejmě záměrně vyvolávající rasistickou nenávist vůči uprchlíkům, kteři se vinou tvrdě rasistické a nepřátelské vlády v Maďarsku dostali do naprosto nezáviděníhodné situace. Parlamentní listy úspěšně přispívají k fašizaci primitivnější části české veřejnosti a jsou už opravdu na úrovni někdejšího Árijského boje. Přiznám se, že jsem je začal kontrolovat, protože tam člověk najde ty nejhorší sviňárny a stojí za to s nimi v angličtině seznamovat světovou veřejnost. Lidé mimo ČR ještě většinou totiž nevědí, že taková sprostota je vůbec možná. Jejich zaměstnancům by slušný člověk opravdu nepodal ruku. Nepodal bych dnes ruku už ani nikomu, kdo jim poskytuje rozhovory, protože tím přispívá k rychlé fašizaci české společnosti.

Na článku není nejhorší jen jeho otevřená sprostota vůči ubohým lidem, kteří potřebují naši pomoc, a absolutní absence empatie, ale doslova kriminální je na něm jeho manipulace. Zvedá-li jeho autor nos nad "odpadky a lidskými exkrementy" u budapešťského nádraží, zřejmě záměrně vůbec nezaznamenal to, co píší seriozní sdělovací prostředky, že totiž maďarská vláda nehnula na pomoc uprchlíkům ani prstem a neposkytla u nádraží Keleti v Budapeši ani tu nejmenší infrastrukturu. "Lidské exkrementy" se vyskytly u nádraží, hnusný reportére, prostě proto, že pro tisíce lidí maďarské úřady neposkytly ani dost záchodů. Rodiny s dětmi, které musejí na nádraží mnoho dní přetrvávat, nemají ani možnost se kde umýt.

Je to, jako když blázni a manipulátoři na Facebooku publikují fotografie, jak "zlí uprchlíci" prý "záměrně odhazují lahve z vodou a nabízené potraviny" z vlaku, který je měl odvézt do koncentračního tábora - zřejmě proto aby "dokázali svou zlobu". Jak může vůbec soudný člověk takto uvažovat? Manipulátoři jaksi zapomněli věcný fakt, že poté, co maďarská vláda uprchlíky podvedla a namísto na rakouskou hranici se je pokusila odvézt do tábora, uprchlické osazenstvo vlaku - zcela oprávněně - uspořádalo protestní hladovku a vodu a sendviče odmítlo.

Celá - středoevropská - představa, že když někdo prchá před bombami a pronásledováním, tak se chová agresivně a z jakýchsi záhadných důvodů to "není člověk", je naprosto ujetá. Proč by se uprchlíci měli chovat agresivně? Podle Rakušanů, kteří se k nim konečně - na rozdíl od maďarských a českých úřadů - začali chovat slušně, jsou Syřané "ti nejzdvořilejší lidé na světě." Proč šíří Parlamentní listy blbosti bez korekce? Je v tom opravdu záměr učinit českou společnost co nejhnusnější?

Podobné je to s citací sprosťáren od rasistických, případně Orbánovými médii zmanipulovaných Maďarů, kteří si údajně v článku (jemuž ovšem nelze věřit ani slovo) stěžují, jak je to šokující, že jsou uprchlíky přeplněné vlaky, nebo že uprchlíci přecházejí přes maďarské vesnice a "ničí nám naše záhony a políčka". Opět, v článku chybí informace, že na rozdíl od Rakušanů a Němců nehnula pro uprchlíky maďarská vláda ani prstem, že žiletkovým drátem na hranici si prořezaly žíly malé děti a že nikdo nenabídl těmto ubohým lidem vůbec žádný transport. Stěžovat si, že chudáci, kteří se táhnou stovky kilometrů pěšky s malými dětmi, "nám pošlapali zeleninu" je rekordem obscénnosti. Je neuvěřitelné, že v dnešní České republice existuje server, který takovéto splašky publikuje. Normální lidé mohou volit pouze bojkot.

Středoevropané si kupodivu neuvědomují, že je celý svět začíná v důsledku jejich pozoruhodného chování - bez jediné známky milosrdenství a soucitu - považovat za svině. Bohužel, je velkým vystřízlivěním, že pro značnou část národa je zřejmě takový popis věcný, neemocionální a velmi přesný.

0
Vytisknout
18125

Diskuse

Obsah vydání | 9. 9. 2015