Ruské letadlo doručilo první dávku humanitární pomoci OSN v Sýrii. Asadovým vojákům.

27. 2. 2016

čas čtení 1 minuta


"Dnes brzy ráno letadlo Světového potravinového programu shodilo první náklad 21 tun položek v Dajr az-Zauru," ve východní Sýrii, prohlásil šéf potravinové pomoci OSN 25. února. Letecký shoz je součástí úsilí pomoci hladovějícím civilistům v obležených oblastech. Město Dajr az-Zaur je v obležení déle než rok, kvůli akcím IS a Asadova režimu.


"Dopravní letoun doprovázený dvěma vojenskými shodil zásilku potravinové pomoci nad oblastmi Dajr az-Zauru, které jsou v držení režimu," sdělil dopisovatel syrskému webu D24. (Jednalo se o ruský letoun IL-76 pronajatý OSN a doprovázený ruskými stíhačkami Su-35 ZDE.)

Dodal, že "zásilka potravin přistála poblíž 137. brigády v západní části Dajr az-Zauru a byla sesbírána režimními silami a pobočkou Syrského arabského Rudého půlměsíce v Dajr az-Zauru (SARC). Některé palety shozené na padácích byly poškozeny."

SARC v minulosti distribuoval potraviny civilistům, kteří se přestěhovali do čtvrti ad-Džbíla kontrolované režimem před nedávnou ofenzívou IS. Podle zpráv z města byla obnovena dodávka vody.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5617

Diskuse

Obsah vydání | 26. 2. 2016