Volby 2017: Lidé dobře věděli, proč a jak hlasují

30. 10. 2017

čas čtení 2 minuty

Bohumil Kartous svým článkem "Noooo fuuuuture aneb pusťte je k tomu aneb brzy u voleb" plivl po lidech, kteří k volbám přišli, píše Soňa Hromátková.

Žádat po kandidujících stranách smysluplný program mají média, lidi na to nemají páky ani čas.

Brzdit extremistické výkřiky mají také média.

To by jim ale muselo jít o věc a ne o výdělek.

Lidé dobře věděli, proč a jak hlasují.


V každé společnosti je cca něco přes 10% (až 15%) extremistů. Gausovka to jistí. Všude se najdou jedinci agresivní, sobečtí, asociálové, slaboši a psychopati.

Průšvih je, když se jim dá více prostoru na projev. A ten prostor jim dnes opět dávají média.

Hitler ten prostor měl a také využil. Řvát hystericky uměl dobře. Někdo tomu řekl charisma...

Tradiční strany naprosto propadly tím, co dělaly. Rezignovaly? Já osobně jsem se socdemáky skončila dávno v okamžiku, kdy mi došlo, že nastoupili vymést zbytky po ODS. Pánkom velkomožným se stali i ti nadějní a chytřejší. Holt bez charakteru to nejde.

Piráty jsem volila potřetí. Sleduju je od začátku a teď konečně budu mít příležitost zjistit, co dokáží. Jsou mladí a nezkažení, nemusí s ostatními výti a věřím, že to ani neudělají. Makat budou pro vlastní budoucnost.

Nikdo v médiích si nedal tu práci aby zjistil, jak moc jsou opravdoví a že nejsou v EU sirotky. Před volbami dostávali směšné otázky na dredy Ivana Bartoše, legalizaci marihuany a dál nic. Přitom program mají kompletní.

Piráti jsou tím, po čem se cca před 15-10 lety marně kdekdo sháněl (a mám dojem že i v BL)- uskupení zezdola, hlídat si čistotu, poctivost a pracovitost.

Mám za to, že ani pan Kartous se nemamáhal, pouze převzal a cituje názor kteréhosi stejně povzneseného neznámého, že si je sněmovna dá na dva-tři šluky, aniž by to postřehli ("chudáci blbí piráti"). Nadutý plk, nic víc.


2
Vytisknout
9443

Diskuse

Obsah vydání | 30. 10. 2017