Všichni jsou vinni

9. 1. 2018 / Richard F. Vlasák

čas čtení 1 minuta

 

"Shodneme se na tom, že "Debata, kdo za to může" je bezpředmětná a nikomu nepomůže, všichni jsou vinni - od sobotkovců po haškovce. Odnáší to člověk práce, který není dostatečně reprezentován v dolní parlamentní komoře; v nebezpečí se ocitl sociální stát, jedna z podmínek demokracie vůbec, píše Richard F. Vlasák.

Bylo by však chybou, kdybychom ideály, z nichž sociální demokracie vznikla, nebyli schopni aktualizovat a zároveň s nimi konfrontovat ty, kteří se k nim naoko hlásí, ale jde jim jen o "kšeft". 

Dokáže mne děsně naštvat, když sociální demokracii chtějí zachraňovat ti, kteří na místní, regionální i celostátní úrovni zrazovali zájmy obyčejných lidí - od pochybných krajských zakázek po vystupování na veřejnosti hodné AfD. 

Uráží mne, když se za Masarykovo jméno, které bylo pro stovky sociálních demokratů bojujících v odboji i v době komunismu svaté, schovávají lidé bez mravní integrity. Lidé tolik podobní podobnému zrádci zájmů lidu, Miloši Zemanovi, prezidentovi strachu, nesvobody a neúcty k druhým. 

K tomu byl můj článek.

1
Vytisknout
10447

Diskuse

Obsah vydání | 11. 1. 2018