Republikánská strana se za Trumpa změnila v "kult osobnosti"

19. 11. 2018

čas čtení 1 minuta
George T. Conway III., manžel poradkyně Bílého domu Kellyane Conwayové, prohlásil, že Republikánská strana se za Trumpa stala "kultem osobnosti" a že raději "odjede do Austrálie", než by znova hlasoval pro prezidenta, upozorňuje Michael Isikoff.


"Necítím se už jako Republikán dobře," prohlásil Conway v exkluzívním rozhovoru pro podcast Yahoo News "Skullduggery" věnovaném rozchodu se stranou. "myslím, že Republikánská strana se stala čímsi jako kultem osobnosti."

Na otázku, zda se domnívá, že prezident je zcela psychicky v pořádku, odpověděl Conway: "Bez komentáře".

Conwayovo prohlášení přišlo jen několik dní poté, co prosadil vznik nové právní formace s názvem Brzdy a rovnováhy, která má vytvořit platformu pro konzervativní právníky kritizující Trumpovo nedodržování "věčných principů" a ústavních norem.

Myšlenka, že prezident komentoval právní obvinění Conwaye ochromila. "Mluvíme o někom, kdo přísahal dodržovat ústavu a zákony Spojených států, a kritizovat ministra spravedlnosti za to, že dovolil chod justice bez ohledu na politickou stranu je velmi znepokojující."

Vzhledem k roli Conwayovy manželky coby vysoce postavené poradkyně Bílého domu je jeho kritika předmětem fascinace.

Conwayův osobní vývoj je zvlášť šokující vzhledem k tomu, že před dvěma lety přivítal s nadšením podíl své ženy na porážce Hillary Clintonové. Sám v té době dostal nabídku atraktivního místa na ministerstvu spravedlnosti. Ale vloni v červnu se stáhl.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8690

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2018