V pravicovém Izraeli se smí mluvit o vážné hrozbě globálního oteplování, v "liberálním" Česku ne

17. 8. 2019 / Albín Sybera

čas čtení 1 minuta

Tady je docela hezky vidět jak se v “pravicovém” Izraeli může otevřeně a mainstreamově hovořit o globálním oteplování zatímco v “liberální” ČR je toto možné v A2, BL, při protestech, anebo když náhodou Respekt otiskne rozhovor se zahraničním klimatologem..., poznamenává Albín Sybera:



MOŘE BUDE TAK HORKÉ JAKO JACUZZI: JAK BUDE ŽIVOT V IZRAELI VYPADAT V ROCE 2100
Zima bude daleko kratší a ani noc neposkytne úlevu. Izrael se otepluje a koncem století prostě nepřežijeme bez klimatizace

"Jsem rád, že nebudu naživu," konstatuje Baruch Rinkevič z Izraelského oceánografického a limnologického výzkumu, který v současnosti pracuje na další zprávě panelu IPCC o oceánech a kryosféře.

"Po nás potopa, jak se říká. Lidi plně nerozumějí, o čem tady mluvíme. Myslí na tání ledovců a na lední medvědy, kteří nebudou mít kde žít. Nerozumějí, že se změní všechno: vzduch, který dýcháme, jídlo, které konzumujeme, voda, kterou pijeme, krajina, kterou vidíme, oceány, roční údobí, náš každodenní praktický život, kvalita života. Naše děti se budou muset přizpůsobit nebo zahyneme. Budou muset se oblékat jinak, chovat jinak, žít jinak. To není pro mě. Jsem rád, že tady nebudu."


Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
9403

Diskuse

Obsah vydání | 20. 8. 2019