Proč blbá česká média neohlupují své konzumenty alespoň něčím originálním?

17. 8. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty
Marek Beneš: Zajímavé je třeba, že v českých médiích se nikde nedočtete, jak vypadá světová ekonomika a co se tam děje. Pro nás klíčové Německo padá do recese, německá výroba aut padá a informace o tom žádné. A přitom je toto v podstatě nejdůležitější zpráva pro naši republiku. Lidé se nechávají v nevědomosti a šok bude masivní. Proč je v Česku tato mentalita, je podivné. Nejzajímavější je to, že to nepostihuje jen běžné lidi , ale i elity. Prosím, já neslyšel jediného českého politika, aby řešil hospodářskou situaci Německa. Na co se proboha čeká?

Nejtrapnější je, že nesmysly, jimiž česká média už řadu let systematicky ohlupují své čtenáře, diváky a posluchače, nepřínášejí ani jedinou originální myšlenku. Ty nesmysly jejich šiřitelé nemyslivě opisují z nejhloupějších zahraničních rasistických a ultrapravicových serverů. Tak například Viliam Buchert píše v odporné žumpě zvané Reflex článek s tímto pitomým titulkem: "Ekošílenství vrcholí: Vybijeme krávy, nebudeme se množit, bydlet budeme na elektrokoloběžce". Andrew Stroehlein, mediální ředitel  organizace Human Rights Watch v Bruselu k tomu dodává:

 
 

"Ten Buchertův článek vypadá jako soubor vět opsaných bez ladu a skladu z tvrzení popíračů globálního oteplování v zahraničí. V článku není jediná původní myšlenka. Zdá se, že Buchert je doslova hrdý na svou nevědomost ohledně vědy a na to, že ignoruje katastrofální dopady pro lidstvo."

Babišova žumpa s kolaborantem Pleslem zase publikovala článek o tom, že "uprchlíci jsou už nevraživí", že Evropská unie odmítá plnit svou povinnost podle Ženevských dohod a poskytnout jim útočiště. V normálních západních médiích se dočtete, že jsou uprchlíci po čtrnácti týdnech na přecpané lodi, pohazované obrovskými vlnami, ve stavu zoufalství a situace zvlášť ohrožuje zdraví a mentální stav dětí.

Z ultrapravicových serverů a onlinových fór přebírá český tisk lživé mystifikace o tom, že uprchlíci v Německu prý zvyšují kriminalitu, ve skutečnosti kriminalita v Německu klesá. (Když jsem na to upozornil nenávistníky v jedné české skupině na Facebooku a uvedl spolehlivý německý zdroj s věcnými statistikami, byl mi do skupiny zrušen přístup. :) Lidi prostě chtějí lži.)

Daniel Veselý upozornil na další naprostou nehoráznost na Křetinského žumpě Info.cz:  "Situace kolem boje o klima poněkud připomíná hnutí radikálních socialistů v 19. století. Z něj se nakonec zrodil komunismus, nejvražednější režim v historii. Snad nikdo by si nechtěl něco podobného zopakovat s 'klimatismem'“.

Andrew Stroehlein: "Zase, jen tupá kopie psaní odjinud, nejprve na ultrapravicových onlinových fórech a pak v ultrapravicovém americkém a britském tisku. Cožpat ti čeští pisálci nejsou schopni vyplodit ani vlastní, nové, originální nenávistné blbosti? Musejí jen opisovat nenávistné blbosti odjinud?" 

0
Vytisknout
11548

Diskuse

Obsah vydání | 20. 8. 2019