"Šílenej strejda" v americké televizi

16. 10. 2020

čas čtení 2 minuty
Poté, co se Donald Trump odmítl účastnit onlinové debaty s Joem Bidenem, se ve čtvrtek večer konaly dvě samostatné akce, kdy Trump a Biden na různých místech v USA odpovídali na otázky veřejnosti.

Bojovný Trump hájil svůj postoj vůči koronavirové pandemii, která usmrtila už více než 215 000 Američanů, a opět lživě tvrdil, že Amerika už nad pandemií vítězí.

Naopak Joe Biden ostře kritizoval Trumpovu reakci na koronavirus a požadoval daleko robustnější celonárodní reakci na pandemii.


 

Trump odmítl odpovědět na otázku, zda byl testován negativně před nedávnou televizní debatou s Joem Bidenem.  Trump také se odmítl distancovat od konspiračně teoretického hnutí šílenců QAnon, které tvrdí, že Demokratická strana hromadně páchá pedofili. Trump přeposlal na Twitteru jejich lživé tvrzení, že Barack Obama si "vymyslel" usmrcení Usámy bin Ladina, k němuž ve skutečnosti nedošlo.

Když se ho moderátorka NB Savannah Guthrie zeptala, proč podpořil tuto konspirační teorii, Trum odpověděl, že "jen sdílel něčí názor". Moderátorka na to reagoval:

"Ale vy jste proboha prezident! Nejste, jako, jen něčí šílenej strejda a nemůžete přeposílat na Twitteru cokoliv."

V jiné hašteřivé výměně názorů Trump potvrdil, že má dluh 400 milionů dolarů, ale tvrdil, že vzhledem k tomu, kolik vlastní nemovitostí, je top prý "absolutně malá částka".

Biden se zatím odmítl vyjádřit k tomu, zda by po svém vítězství rozšířil počet soudců u Nejvyššího soudu, a přiznal, že zákon o zločinnosti z roku 1994, na němž se podílel, měl "chybné části" -  vedl k masovému věznění lidí, ale argmentoval, že se situace od schválení tohoto zákona drasticky změnila. Uvedl také, že zákonně podpoří práva příslušníků komunity LGBT.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8519

Diskuse

Obsah vydání | 23. 10. 2020