Donald Trump odmítl uhradit svému "osobnímu právníkovi" Giulianimu jeho honorář

15. 1. 2021

čas čtení 1 minuta


Donald Trump se rozhádal se svým "osobním právníkem", bývalým primátorem New Yorku Rudym Giulianim, a odmítá mu zaplatit honorář za jeho "právní služby". Trump má prý pocit, že v posledních dnech svého prezidentského úřadu je opuštěný a frustrovaný. Giuliani prý po něm chtěl honorář 20 000 dolarů za den.

 

Giuliani hrál klíčovou roli v neúspěšných Trumpových pokusech soudně zvrátit výsledky listopadových prezidentských voleb. Giuliani předložil soudům celou řadu pochybných žalob. Cestoval do států, které přešly k Joeovi Bidenovi, a lživě tam tvrdil, že volby byly zfalšovány.

Podle listu Washington Post vztahy mezi Trumpem a Giulianim dramaticky ochladly. Trump je prý uražen Giulianiho požadavkem, aby mu zaplatil honorář 20 000 dolarů za každý den, což Giuliani odmítá, ale je to prý v dokumentaci.

Rozchod s Giulianim - jedním z Trumpových nejloajálnějších a nejpodlézavějších stoupenců - přispěl podle jeho poradců k Trumpově pocitu, že je izolován a že byl zrazen.

Trump je prý nespokojen, že po členové jeho vnitřního kruhu veřejně po nedávném útoku ultrapravicového davu na americký Kapitol veřejně nešli hájit. Prý selhala jeho tisková mluvčí Kayleigh McEnany, jeho zeť a poradce Jared Kushner i jeho šéf štábu Mark Meadows, který Trumpa podporoval v jeho přesvědčení, že volby byly zfalšované.

"Pan prezident pěkně zuří," řekl jeden vysoký činitel deníku Washington Post. "Nikdo tam není."


Podrobnosti v angličtině ZDE 

0
Vytisknout
6523

Diskuse

Obsah vydání | 19. 1. 2021