Pražští hygienici obviňují Britské listy z neprofesionality a potvrzují, že karanténu pro děti nezavedli

5. 2. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Tiskový mluvčí Hygienické stanice hlavního města Prahy  v tomto podání potvrzuje, že nebyla zavedena karanténa pro děti, jejichž družinářka onemocněla covidem.

Mluvčí píše: "Pokud jsou nastavená opatření ve školském kolektivu dodržována, není nutné plošné nařizování karantény".

Upozorňujeme znovu, že děti mohou být asymptomatickými nositeli nákazy a bez desetidenní karantény po styku s nakaženou osobou mohou způsobit smrt starším příbuzným.  (Roušky nejsou zárukou proti šíření nákazy, i když šíření nákazy snižují.)

Podání také hovoří o škole, kdežto ve skutečnosti šlo o družinu. Hovoří o tom, že "pedagogové" "v mnoha případech" nosili roušky či respirátory (ne tedy vždy, kromě toho roušky či respirátory nechrání stoprocentně před nákazou). Nešlo však o učitele ve škole ani o výuku, ale o družinářku a pobyt v družině.

Máme zprávy o tom, že se toto údajně nestalo jen v jedné pražské městské části.

Odpověď je naprosto šokující a vypovídá o rozkladu českého státu.

Jde o ohrožení života.

K textu mluvčího pražských hygieniků poslal svou reakci autor původního upozornění, že družina v jedné pražské městské části po onemocnění družinářky nešla do karantény:

"Kluka jsme dnes nechali doma (učivo jsme dostali), v pondělí asi půjde se ženou na test. Nepochopím, že HSHMP není ani schopná v tomto případě provést např. v pondělí hromadný mobilní odběr-test. To je další problém a pravděpodobně je to opět neschopnost, nepružnost a možná kdoví co (prachy). Vždyť tohle by mohla zajištovat armáda s vyškolenými laboranty. Stát v rozkladu."

K tomu napsal také čtenář Radek Stavinoha:

"Známá má dítě v 1. třídě ZŠ. Učitel potvrzený covid. Rodičům doporučeno zajít s dětmi na AG test, ale jinak se pouze vyměnil učitel a vesele se učí dál.  - Korekce: děti musejí v pondělí předložit negativní AG test, no, tím pádem je to trochu lepší, ale stejně měla být nařízena karanténa, kdyby se skutečně mělo riziko nákazy maximálně snížit." 
 

Škoda, že státní instituce seriozně nereagují na oprávněné znepokojení občanů. Věcnými, praktickými a efektivními akcemi. Jako je systematické testování a trasování lidí i dětí, které přišly do styku s nakaženou osobou.  Jak je to možné?

Česká republika má opět  nejhorší počet denních nákaz na obyvatele: (JČ)



-1
Vytisknout
7500

Diskuse

Obsah vydání | 9. 2. 2021