Glasgowští občané překazili pokus o deportaci spoluobčanů Johnsonovou fašistickou imigrační službou

13. 5. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 7 minut


Video: Ema Čulík

Ve čtvrtek 13. května, v den nejposvátnějšího muslimského svátku Eid na závěr ramadánu a zároveň také v den, kdy byla skotská premiérka Nicola Sturgeonová slavnostně po úspěšných volbách znovu uváděna v edinburském parlamentě do úřadu, se pokusila fašistická Johnsonova imigrační služba a sprostý podraz - pokusila se v glasgowské čtvrti Pollokshields zatknout a deportovat občany.

Skotská vláda bohužel nemá žádné pravomoci nad britskou imigrační politikou, tu vykonává Londýn, ultrapravičák Boris Johnson a jeho primitivní, fašistická, nelidská ministryně vnitra Priti Patel (která měla před nedávnem být vyhozena z funkce, protože tvrdě šikanovala své podřízené. Johnson ji nevyhodil, na místo toho na protest rezignoval činitel jeho vlády pro etiku. Předchozí premiérka Theresa May Patelovou ze své vlády vyhodila, protože Patelová se vydala tajně dělat vlastní zahraniční politiku do Izraele, aniž by o tom kohokoliv v anglické vládě informovala. Johnson ji znovu najal, protože potřebuje vedle sebe ve vládě primitivy, aby mu nikdo nemohl konkurovat).

Skotská vláda na rozdíl od londýnské imigranty do Skotska vítá. Kdo ve Skotsku žije, je podle skotských úřadů Skot. Skotsko chce, aby se do této země stěhovali imigranti.  Je to tolerantní multikulturní společnost. V předvolební kampani používají skotští nacionalisté imigranty z mnoha zemí světa, v předvolebních videích i Čechy, žijící ve Skotsku. Bezprecedentně dala skotská vláda v právě proběhnuvších volbách volební právo všem cizincům, žijícím ve Skotsku, včetně uprchlíků a žadatelů o azyl. Uprchlíci ze  Sýrie plakali - v žádné zemi světa dosud neměli možnost účastnit se demokratických voleb.

Proti podrazáckému pokusu o deportaci se premiérka Sturgeonová ostře vymezila:

To jsou naši sousedé. Pusťte je! Obyvatelé v Pollokshields reagují na imigrační razii.

Police Scotland (skotská policie) nyní "přijala operační rozhodnutí propustit muže, zatčené britskou vynucovací imigrační službou zpět do jejich komunity".


Amy Mackinnon z USA:
O Glasgow se šíří spousta záporných stereotypů, ale tohle je město, které znám a miluju. Je to město, kde člověk vleze takhle daleko pod vozidlo imigrační deportační služby, aby mu zabránil odjet:


Pokusili se o zásah v poněkud nesprávném městě:

Priti Patel prostě nestačí zatýkat Evropany, kteří do Británie přijedou na pohovor kvůli zaměstnání, a tak její gestapo teď provádí v  Glasgow deportační razie, v den svátku Eid, během pandemie...


Anas Sarwar, šéf skotských labouristů: Jsem zhnusen razií ministerstva vnitra v Pollokshields. Je to zvlášť nepřijatelné, že se to děje během pandemie, v oblasti, kde je ohnisko nákazy a v den svátku Eid.


Kolektivní JDI DO PRDELE, vzkaz z Glasgow:

Johnsonův ministr Michael Gove Johnsonovi: "Možná se pletu, ale zdá se mi, že náš podvod na ty Skoty nepůsobí tak efektivně, jak by měl, Mein Fuehrer". 


Nicola Sturgeon: Jako místní poslankyně za tento okrsek jsem hluboce znepokojena jednáním ministerstva vnitra, obzvláště dnes, uprostřed komunity, která oslavuje Eid. Můj úřad naléhavě zjištuje, co se děje, a je připraven nabídnout veškerou nutnou pomoc zatčeným osobám:


Nicola Sturgeon:
Dnešní akce londýnského ministerstva vnitra způsobila nebezpečnou a nepřijatelnou situaci v Pollokshields.  Jako místní poslankyně požaduji od ministerstva vnitra naléhavě  odpovědi - musejí tuto situaci vyřešit OKAMŽITĚ:

Humza Yousaf, skotský ministr spravedlnosti: Jsem zklamán, že z 8 náměstků ministryně vnitra nebyl se mnou ochoten mluvit žádný. Hovořil jsem s ředitelem ministerstva vnitra ve Skotsku a naléhal jsem na něho, aby násilnou deportaci zrušil. Bude uvažovat o dalších krocích a já jsem ho požádal o aktulizaci informací.


Sikhové ve Skotsku: Jsme hluboce znepokojeni razií ministerstva vnitra v Pollokshields v Glasgow. Naléháme na ministerstvo vnitra, aby přestalo realizovat nucené deportace a přijalo imigrační politiku založenou na lidských právech, slitování a lidské důstojnosti.

Jedním důvodem, proč Priti Patel vězní všechny žadatele o azyl v detenčních střediscích namísto toho, aby je ubytovala v komunitě, je zabránit tomu, aby je sousedé poznali. Totéž jako oficiální Nepřátelské prostředí, vytvářené pro žadatele o azyl jejím ministerstvem vnitra, vyhání lidi do ilegality, protože jim zakazuje, aby si pronajali byt a aby pracovali.


Jak to vypadalo při propuštění zadržených. Dav explodoval:

S chlapci po jejich propuštění. Svobodní po deseti hodinách. Diky vám, občané Glasgowa. Lidé ve Skotsku nechtějí toryovské Nepřátelské prostředí, nechtějí razie londýnského ministerstva vnitra proti našim sousedům.

Jsem hrdý na toto město a na jeho lidi.




1
Vytisknout
10093

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2021