Demografický vývoj v Rusku překonal černý scénář

4. 8. 2021

čas čtení 1 minuta
  • Demografický propad dosahuje rekordu a ukazuje, že režim nezajistil obyvatelstvu lepší životní podmínky. 

Státní statistický úřad Rosstat upravil své údaje o demografických trendech a ty nové ukazují, že situace v Rusku je ještě katastrofálnější, než se mnozí obávali. Zatímco dřívější odhady očekávaly letošní úbytek obyvatelstva v rozsahu 600 - 700 tisíc osob, nové hovoří o milionu a více, informuje Alexandr Želenin.

Opravené údaje ukazují, že v roce 2020 nečinil přirozený úbytek obyvatelstva 688 000 osob, jak Moskva tvrdila, ale více než 702 000. To ukazuje na ještě vyšší letošní úbytek, protože většina úmrtí nepochází od koronaviru, ale z jiných příčin.

Jde o zdaleka nejhorší úbytek obyvatelstva v Rusku od roku 2005, kdy toto číslo dosáhlo 864 000. Ukazuje na selhání režimu při zajišťování lepších životních podmínek a zdravotnických služeb pro veškeré obyvatelstvo, nejen pro ty, kdo onemocněli koronavirovou infekcí.

Vláda a její přívrženci jsou ohledně úmrtí stále cyničtější. Například jeden lékař nedávno v televizi prohlásil, že všichni, kdo zemřeli, měli zemřít, protože šlo o staré, slabé a nemocné. Takže lidé nepotřebují větší pomoc. Místo toho by takovou pomoc zřejmě měli dostat bohatí byznysmeni a vojáci.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
6458

Diskuse

Obsah vydání | 6. 8. 2021