Pozoruhodná rodina...

3. 11. 2022

čas čtení 1 minuta

Vznik sociálních sítí dává netušené možnosti. Anglická rodina Marshových, rodiče i jejich děti, vytvářejí na YouTube aktuální písňové komentáře k světovým i britským politickým událostem. Často při tom využívají - parodují - existující slavné populární melodie - jako zde tuto z muzikálu Jesus Christ Superstar, v nahrávce o tom, že neúspěšná britská premiérka Liz Trussová "musí odejít z funkce".

Uvádíme jako kulturní potěšení pro ty naše čtenáře, kteří umějí anglicky. Písně jsou nepřeložitelné, a potřebujete asi znát i britský politický kontext  ("OBR", například, v této písni je státní Office for Budget Responsibility, Úřad pro rozpočtovou odpovědnost, jehož úkolem je kriticky hodnotit fiskální rozhodování britské vlády):


 

Ale ne nutně! Tuto píseň právě vytvořili na podporu mladých Íránců, demonstrujících ve své zemi za svobod (na melodii australské skladby Waltzing Matilda) :



A tohle je parodická píseň podle známé námořní písně, "sea shanty" o tom, že britský premiér Rishi Sunak zase vrátil do funkce před několika dny za porušování vládních předpisů vyhozenou šílenou ministryni vnitra Suellu Bravermanovou:


  

Další satirická hudební vystoupení neuvěřitelně talentované rodiny Marshových naleznete ZDE

0
Vytisknout
5436

Diskuse

Obsah vydání | 8. 11. 2022