Putin "trpí Parkinsonovou chorobou a rakovinou slinivky"

4. 11. 2022

čas čtení 4 minuty
Již dříve se objevila tvrzení, že Putin trpí ranými stádii Parkinsonovy choroby a rakoviny slinivky, ale zprávy nebyly ověřeny, upřesňuje Rajib Ghosh.

Ruský prezident Vladimir Putin podle uniklých kremelských dokumentů trpí jak rakovinou slinivky, tak Parkinsonovou chorobou. Zdravotní stav sedmdesátiletého ruského tyrana je již dlouho předmětem spekulací, přičemž do západních tajných služeb unikly nové dokumenty naznačující, že trpí velkými zdravotními problémy.

Dříve se také tvrdilo, že Putin trpí ranými stádii Parkinsonovy choroby a rakoviny slinivky, ale zprávy nebyly ověřeny. Tentokrát se však tvrzení zdají být autentická. Putin byl na veřejnosti často viděn, jak se třese, což dává Ukrajině a Západu naději, že despota může brzy odstoupit ze své pozice.

Putinovy ​​záhadné nepřítomnosti a nestálé vystupování na veřejnosti rozdmýchaly mezi opozičními politiky tvrzení, že trpí velkými zdravotními problémy, ale Kreml je vždy popíral. Údajně ho sleduje skupina lékařů, kteří bedlivě sledují jeho zdraví, ať jde kamkoli.

Podle The Sun se však zdá, že e-maily od ruského zpravodajského zdroje nyní potvrzují, že sedmdesátiletý muž má Parkinsonovu chorobu a rakovinu slinivky. Říkají, že existují také zvěsti, že trpí rakovinou prostaty.

"Mohu potvrdit, že mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba v raném stadiu, ale už postupuje," uvedl v e-mailu zasvěcenec ruských bezpečnostních služeb.

"Tato skutečnost bude všemi možnými způsoby popírána a skryta. Putin je pravidelně cpán všemi druhy těžkých steroidů a inovativními injekcemi proti bolesti, aby zastavily šíření rakoviny slinivky, kterou mu nedávno diagnostikovali."

„Nezpůsobuje jen velkou bolest, Putin má stav oteklé tváře a další vedlejší účinky – včetně výpadků paměti.

"V jeho blízkém okolí se šušká, že kromě rakoviny slinivky, která se postupně šíří, má Putin i rakovinu prostaty."

Putin se dlouho těší pověsti "silného muže", ale jeho náhlá proměna za posledních několik let vedla k obavám, že by mohl bojovat s vážným zdravotním onemocněním.

Během svých veřejných vystoupení během ukrajinské války se často objevoval udýchaný, pletl se nebo vypadal unaveně.

Silná tvrzení

Na Západě se však objevila tvrzení týkající se Putinova zdraví, zejména bývalý ředitel MI6 Sir Richard Dearlove, který tvrdil, že ruský prezident může skončit v sanatoriu a do roku 2023 zemře na následky zdravotních problémů.

Další olej do ohně přibyl poté, co byl Putin nedávno spatřen s evidentními stopami intravenózního zásahu na hřbetu ruky.

Kanál General SVR Telegram dlouho tvrdil, že Putin má Parkinsonovu chorobu a rakovinu. Poté, co údajně dostal lékařský test, se minulý týden tvrdilo, že tyranovi příbuzní se obávají záchvatů kašle, přetrvávající nevolnosti a nedostatku chuti k jídlu.

Začátkem minulého měsíce se zdálo, že Putin trpěl bolestmi během přehlídky na moskevském Rudém náměstí na oslavu porušení mezinárodního práva při obsazení čtyř oblastí Ukrajiny. Nezdravý autokrat vypadal maniakálně, s nateklými lícními kostmi a karmínovým obličejem.

Podle politického experta Valeryho Solověje má Putin kromě jiných hrozných onemocnění rakovinu, Parkinsonovu chorobu a schizoafektivní poruchu. Solověj tvrdil, že zdraví tyrana se "dramaticky zhoršuje" a naznačil, že to mohlo ovlivnit jeho pocity ze zpackané války.

Jeho kruh se obává, že "vyhublost a chronický kašel" vůdce se stávají zjevnými a ruské elity by si je vykládaly jako "známky rychle se zhoršujícího zdraví vůdce". General SVR Telegram, který tvrdí, že má v Kremlu zasvěcené kontakty, uvedl, že ruský prezident nedávno shodil 8 kg, přestože se zdá být znatelně tlustý a nafouklý v obličeji.

24. února dal Putin svým ozbrojeným silám rozkaz k invazi na Ukrajinu - a od té doby kolují zvěsti o jeho zdraví.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
4955

Diskuse

Obsah vydání | 8. 11. 2022