Zprávy z vakua

20. 12. 2022 / Wenzel Lischka

čas čtení 3 minuty

Více než velice nákladné a nedostatečné zprávy z Marsu, by nás měly zajímat zprávy z vakua. Jak víme, příroda nesnáší prázdnotu, hmota se snaží zaplnit vakuum. Jakmile někde vznikne prázdný prostor, hnací síly přírody se jej snaží rychle ucpat hmotou.

Uvedený fenomén můžeme sledovat kdekoliv, někteří z nás dokonce i v místě svého trvalého pobytu. Psychologové jej nazývají chorobným shromažďováním (messie syndrom).

 

Hmota poskytuje existenční jistotu zosobněnému vědomí. Člověk vlastnící fyzicky nebo mentálně kus hmoty, pociťuje sebejistotu. Hmota mu poskytuje opěrný bod pro jeho vědomí, uděluje mu inteligenci. Bez fyzické (smyslové) či imaginární (duševní) objektivní reality se naše vědomí a inteligence hroutí.

Pak trpíme a zmítáme se v nešťastných stavech. Individualizované sebevědomí je závislé na vlastnění. Nešťastní lidé potřebují více vlastnictví, aby získali sebevědomí, a požitky je následující. Šťastní lidé nepotřebují ani vlastnictví, ani sebevědomí.

Z biologie známe, že sebevědomí posiluje a zmnožuje buňky v hlavě (hypotalamu) a v pohlaví (varlatech). Takový jedinec (samec) se stává atraktivním pro své okolí (samice i samce), které podléhá jeho osobnímu kouzlu. Můžete například vědět o politikovi či političce, že má tuny másla na hlavě, ale přesto taková individua budete volit - a svému svědomí a rozumu to vysvětlíte, že například kvůli kravatě, mužnému kníru, zdravým zubům, či kvůli pochybným racionálním důvodům.

Abychom nabyli sebevědomí, potřebujeme nějaký objekt, kterého bychom se chytili jako záchranného lana, ačkoliv to více než začasté bývá oprátka či návnada napíchnutá na rybářském vlasci. Příkladů z reklamních kampaní je více než dost.

Hmota a vědomí jsou spojené nádoby periferie a centra vesmírného projevu. Abychom to zjistili, musíme vytvořit mentální vakuum (pozorovatelnu) a z jeho průhledné bubliny pozorovat objektivní realitu. Abyste referovali druhým poznatky z vakua, musíte je reportovat skrze jeho tenkou a nezřetelnou blánu. Hrozí zde však nebezpečí, že se přehrada protrhne, a bahno tlačící ze všech stran zaplaví vaši pozorovatelnu.

Vědci zjistili, že většinu obsahu projeveného vesmíru tvoří černá hmota, a nikoliv bílá (světlá, světelná), a že jeho podstatou je prázdnota. Tento svět je tedy nepatrnou výjimkou na popředí onoho světa, které bychom si měli zodpovědně vážit, a nikoliv jí ve své pýše pohrdat. Stačí málo a náš umělý svět bude zničen.

Nejsme dosud evolučně patřičně vyspělí. Potřebujeme společnost, která nám garantuje řád, nezáleží na tom, zda je to řád nemravný. Důležitá je existenční jistota, která z něj pochází. Sice na něj nadáváme, ale bez něj bychom nevěděli, co si počít.

Abychom se zbavili obezliček a šidítek, musíme evolučně dospět. Potřebujeme přestavbu a nové myšlení – tj. přestavbu povahového založení a vyšší úroveň myšlení a vědomí.

0
Vytisknout
5001

Diskuse

Obsah vydání | 22. 12. 2022