Bátora pochází z milostného splynutí Hradu a véček

11. 8. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Přijde mi docela výmluvné, že proti Bátorovi stojí už ODS i TOP09, zatímco ho hájí pouze Věci veřejné. Proti Bátorovi se postavili lidé jako předseda ODS a loutkový premiér Nečas (který kdyby bylo na něm a ne na faktickém premiérovi Klausovi, tak Bátoru nejspíše nepustí na ministerstvo školství), šéf pražské ODS Šťastný a nyní také Miroslav Kalousek, asi nejdůležitější postava TOP09. Na straně Bátorově stojí rádoby moderní, "protikorupční" strana "nových tváří" a půjčkové demokracie, nazývaná Věci veřejné.

Bátora je tak zjevně jenom další dítko vzešlé z milostného splynutí Hradu a Véček. Že se to nelíbí vlivným pravicovým politikům, že dokonce i oni začínají mluvit o fašismu ve spojitosti s jeho jménem (Šťastný na www.lidovky.cz 4. srpna - odkaz je níže - prohlásil Bátoru za kryptofašistu a Kalousek nyní na jednání vlády prý mluvil o Bátorovi jako o "starém fašounovi"), je úsměvné, když si vzpomeneme na dobu, kdy Kalousek i Nečas chtěli VV jako stranu nebezpečnou ústavnímu pořádku ČR vyhodit z vlády, ale prezident jim to překazil. I nyní jsou největší pravicoví matadoři podobni spíše usmoleným chlapcům, kteří se marně vztekají proti autoritě Hradu.

Tak jsou VV i Bátora součástí české politiky, byť je za nebezpečné považují všechny ostatní politické strany ve Sněmovně. Jak je to možné? Karel Swarzenberg v jednom rozhovoru vyslovil se svou obvyklou neomaleností jasnou příčinu tohoto stavu :

"Kdybychom vládu definitivně zbořili a byly by nové volby, tak ze všech koaličních stran by ve Sněmovně zbyl jen velmi malý hlouček. Myslím, že tu bude fungovat pud sebezáchovy a samozřejmě vše musíme odčinit pilnou prací."

Čili ODS a TOP09 pro svou lásku ke korytům a vše zničujícím reformám nechávají tuto zemi na pospas Hradu a Bátorovi a VV. Nebo mají všichni tito aktéři nějaký společný zájem a jenom ho dovedně skrývají mediálními divadélky? Václav Klaus takovou možnost, která spojuje všechny vládní strany a drží je v dělné práci, jasně ukázal ve svém novoročním projevu.

Bátora je rasista, tvrdí Kalousek a požaduje jeho odchod ZDE

Homosexuálové jsou devianti, míní Hájek (zde je i prohlášení Borise Šťastného o Bátorovi "Pana Bátoru jsem označil za kryptofašistu a na tom trvám.")

0
Vytisknout
8863

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2011