Chlouba lidu

11. 7. 2012 / Václav Dušek

čas čtení 1 minuta

Budou-li se dávat na Hradě zase metály, mám návrh. Za péči o ceny a lidi v této pohádkové Nečasové zemi uprostřed Evropy, odměnil bych naše milé energetické štětičky. Dokáží vysvětlit i mrtvému, že stále musí platit více za plyn a za elektřinu; plynu není nikdy dost; známý zastrčil šlauch do pusy, přelepil leukoplastí a Sbohem živote v zemi, kde dnes znamená předevčírem! Přátelé, život není určen slabým povahám, to si laskavě zapište za uši.

Zdražování energií je výsměchem lidem, kteří už opasky neutahují, pane napapaný všeználku (bacha, tloustnete, pozor, abyste nám neuletěl na Kamčatku, neudělal rekord v balonovém letání a nenapsal knihu -- oteplování je zdravé. Co kniha, to perla, co perla podiv -- hle, občane, genialita nebolí!), opravdu opasky neutahují, neboť není proč; gatě volné plandající na půl žerdi, dluhy na dluhy, k tomu neduhy, peníze na úrovni trpaslíků z pralesa Ituri, vyhlídky báječné.

Nepřátelé našeho medového kapitalismu: Zima, mráz, déšť, slunce, vítr, plyn, elektřina, voda, penzisté, nemocní, postižení, oteplování, rozmnožování... Škoda jmenovat. Tam nahoře v Nečasově Kalouskovu, s elitními koumáky a vědátorkami, život voní po hřbitovním kvítí. Vám dvě písničky navíc a pak... pak přijde i na vás řada, nebojte!

Lidem vzkaz: Netopte, nevařte, držte huby, nemejte se a naskle!

0
Vytisknout
14478

Diskuse

Obsah vydání | 13. 7. 2012