Omluva:

Italské velvyslanectví podporuje taky letos připomínku dne proti fašismu

20. 3. 2013 / Giorgio Cadorini

čas čtení 1 minuta

Italské velvyslanectví také letos, jak to dělalo v minulých letech, podporuje oslavu dne protifašistického odboje v Praze. Už od února jedná s veteránským sdružením Národní sdružení italských partyzánů (ANPI) o podobě připomínky.

Zdroj blízký ambasádě potvrdil, že jednání pokračují konstruktivně a že nebyla nikdy přerušena. V článku vydaném 1. 3. 2013, ve kterém jsem vycházel proti novinářské etice jen z jednoho zdroje, jsem napsal proti pravdě, že velvyslanectví vzalo zpět slib hostit oslavu kvůli účasti historičky Alessandry Kersevan.

Zdroj blízký ambasádě prohlásil, že požadavek velvyslanectví změnit místo konání nebyl spojen s účastí profesorky Kersevanové, nýbrž zohlednil skutečnost, že program navržený vedením ANPI byl odlišný od běžného důstojného obřadu. ANPI chtělo využít připomínky dne odboje k autogramiádě knihy s účastí autora a profesorky Kersevanové.

Omlouvám se italskému velvyslanectví v Praze za to, že jsem napsal článek, aniž bych dal instituci možnost se vyjádřit, a že jsem napsal nepravdivou informaci o ostrakizaci historičky.

0
Vytisknout
5802

Diskuse

Obsah vydání | 20. 3. 2013