Obama se stal terčem útoku amerických lobbistů, že chce zachovat "neutralitu internetu"

11. 11. 2014

čas čtení 1 minuta

Velké telekomunikační společnosti, lobbistické organizace a politikové ostře zaútočili na Baracka Obamu, který požaduje přísnější regulaci internetu, aby byl zachován jeho charakter jako veřejné služby. Obama důrazně vystoupil proti návrhům, aby vznikl prvotřídní a druhořadý internet, kdy by si podnikatelé a firmy platili za rychlý internet víc než obyčejný občan, který by byl odsouzen k používání pomalého internetu.

Mocná americká Celostátní kabelová a telekomunikační asociace (NCTA), uvedla, že je ohromena prezidentovými návrhy. Obří kabelové a telefonní společnosti jsou zejména znepokojeny tím, že Obama požaduje na regulačním orgánu FCC (Federal Communications Commission), aby byl internet pro spotřebitele reklasifikován služba "běžné komunikace" - jako je telefonie - což by poskytlo regulačnímu orgánu silnější pravomoci regulovat ceny a služby.

Drtivá většina z čtyř milionů reakcí, které obdržel regulační orgán FCC, však požaduje silnější regulaci internetu a staví se proti jeho otevření tržním principům.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7876

Diskuse

Obsah vydání | 13. 11. 2014