Ruští poslanci obvinili videohru Fifa 17 z "homosexuální propagandy"

6. 12. 2016

čas čtení 1 minuta


Hra je součástí britské kampaně proti homofobii, bifobii a transfobii

Ruští poslanci požádali státní úřad pro dozor nad komunikacemi, aby zasáhl proti videohře Fifa 17, která prý "porušuje ruské zákony proti homosexuální propagandě".

Hra vyzývá uživatele, aby podpořili anglický fotbalový tým první ligy "Duhové tkaničky". Je to "masivní kampaň ve prospěch komunity LGBT", píše deník Izvestija.

Podle ruského zákona z r. 2013 taková propaganda "netradičních sexuálních vztahů může ohrozit zdraví dítěte a jeho rozvoj," praví se v dopise ruských poslanců.

Kampaň "Duhových tkaniček" zahájila minulý měsíc britská organizace Stonewall, která hájí práva LGBT komunity. Jejím cílem je bojovat proti homofobii, bifobii a transfobii. Kampaň zaznamenala, že 72 procent fotbalových fanoušků slyšelo za posledních pět let na fotbalových utkáních nadávky na příslušníky komunity LGBT.

V říjnu zakázal ruský úřad pro dozor nad komunikacemi server Děti 404, která zveřejňovala podpůrné zprávy od teenagerů z komunity LGBT. Komunističtí poslanci r. 2015 iniciovali zákon, na jehož základě Rusko pokutuje nebo vězní kohokoliv, kdo se zmíní o své homosexualitě na veřejnosti.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5661

Diskuse

Obsah vydání | 8. 12. 2016