Blahopřání Hamáčkovi, že česká vláda podporuje libyjské teroristické vlády

15. 9. 2018

čas čtení 1 minuta

Tento stát Hamáček podporuje. Není mu stydno?

V Libyi proti sobě bojují dvě rozdílné vlády. Vojenské boje mezi ozbrojenými silami, loajálními k těmto dvěma různým vládám, zdecimovaly ekonomiku a veřejné služby, včetně veřejného zdravotnictví, bezpečnostních služeb i soudnictví a vedly k vyhnání 200 000 lidí z domovů.

Ozbrojené skupiny po celé zemi, některé z nichž podporují jednu z obou navzájem soupeřících vlád, popravují mimosoudně četné osoby, útočí na civilisty a na civilní majetek, unášejí lidi a nechávají je zmizet, a obléhají civilisty v městech Derna a Bengazí na východě země.

Více než 200 000 migrantů a žadatelů o azyl, kteří se dostali v roce 2017 do Evropy, odcestovalo loděmi z Libye. Migranti a žadatelé o azyl, kteří skončili v Libyi ve vazebních střediscích, jsou obětí bití, finančního vydírání, sexuálního násilí a musejí vykonávat nucené práce v neoficiálních a polooficiálních, státem řízených detenčních střediscích, jsou obětí stráží, polovojenských jednotek a pašeráků. Pobřežní hlídky také biji migranty, které naleznou na moři, nutí je k návratu do vazebních středisek, kde jsou nelidské podmínky.

Zdroj:  Zpráva organizace Human Rights Watch ZDE

0
Vytisknout
10322

Diskuse

Obsah vydání | 18. 9. 2018