Slonková a Kubík se měli obrátit na švýcarskou policii

17. 11. 2018 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty
Tak a pokud je naše policie neschopná a pod vlivem premiéra - a já neříkám, že není, je jen otázka, nakolik - tak tohle je věc pro švýcarskou policii, která žádnému Babišovi nepodléhá. Mělo by být poměrně snadné pro švýcarskou policii zjistit, zda si Babiš ml. toho právníka skutečně objednal, jaký má názor na jeho služby... a potvrdit, nebo vyvrátit, podezření, že je obětí svého otce a jeho lidí. Možná by podnět na švýcarskou policii měla dát přímo Slonková a Kubíkem. Že mají důvodné podezření - a podepřít ho mailovou komunikací s Babišem ml. - že Babiš ml. byl unesen a je držen v zajetí proti své vůli, neboť chce komunikovat s médii, ale nesmí.

 

"Jdeme ulicí v doprovodu kameramana, míjíme sousední dům a v tu chvíli si nás všimne vysoký muž v brýlích. „Vy tu natáčíte? Zastupuji Andreje Babiše zde v Ženevě,“ říká anglicky. „Rodina si nepřeje, abyste je obtěžovali. Jinak budeme okamžitě reagovat.“

Podává nám vizitku. Alexandre de Senarclens, advokát.

Odpovídáme, že nás Andrej Babiš mladší včera žádal o pomoc. „Jistě víte, že má zdravotní problémy,“ zní právníkova odpověď. „Pokud tady budete natáčet dál, budete trestně stíháni.“

Jeho apel respektujeme. Kameru vypínáme. Natáčení končí."

„Matka na mě začíná tlačit, otec už určitě tlačí na ni.“ Reportéři Seznamu vyjeli znovu za Andrejem Babišem ml.

PS. Nelze ovšem ani od švýcarské policie očekávat, že bude zveřejňovat zdravotní dokumentaci nebo obsahy výslechů. A to je samozřejmě pro veřejnost to nejdůležitější, má-li si udělat jasno v tom, co Kubík se Slonkovou otevřeli.

Švýcaři se nepárali ani s Kadáfího synem kvůli mlácení služebnictva... únos je samozřejmě něco mnohem vážnější, měli by to vyšetřit bez skurpulí a naprosto nekompromisně.

"Kvůli nedávnému zatčení syna libyjského vůdce Muammara Kaddáfího ve Švýcarsku za údajné fyzické týrání služebnictva roste mezi alpskou republikou a severoafrickým státem napětí. Švýcarsko ve středu varovalo své občany před cestami do Libye, která prý na oplátku za uvěznění Hannibala Kaddáfího odvolala ze Švýcarska několik diplomatů, zrušila řadu letů do této evropské země, zastavila vydávání víz pro švýcarské občany a dva dokonce zatkla.

"Švýcarské společnosti v Libyi dostaly příkaz k uzavření svých úřadoven a některé jejich kanceláře byly zapečetěny," uvedlo švýcarské ministerstvo. Libyjské úřady podle něj nyní velmi pečlivě kontrolují víza a povolení k pobytu a ministerstvo upozornilo, že při sebemenší nesrovnalosti mohou hříšníci očekávat úřední nebo trestní postih."

0
Vytisknout
17915

Diskuse

Obsah vydání | 20. 11. 2018