Právní analytik Fox News: Mueller může obvinit Trumpa. Důkazů je dost

19. 12. 2018

čas čtení 1 minuta
Právní analytik stanice Fox News, jemuž Donald Trump naslouchá, prohlásil, že zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller se může rozhodnout obvinit amerického prezidenta, vzhledem k "dostatku důkazů" o tom, že se před nástupem do úřadu dopustil zločinů.


Bývalý soudce nejvyššího soudu v New Jersey Andrew Napolitano prohlásil, že je přesvědčen, že je nyní zcela možné předvolání Donalda Trumpa před velkou porotu.

"Myslím, že Bob Mueller ví, že potřebuje svázat prezidenta s určitou verzí událostí, než podnikne další krok, ať už bude jakýkoliv, ať už obvinění nebo předvolání."

Na otázku, zda může následovat obvinění, Napolitano řekl že ano, a citoval vyjádření federálního soudce Williama Pauleyho během soudu s bývalým Trumpovým právníkem Michaelem Cohenem.

Soudce Pauley veřejně prohlásil, že Trump nařídil Cohenovi spáchat federální zločin.

"Je tu dostatek důkazů - to nevyžaduje příliš mnoho analýzy - k obvinění prezidenta," prohlásil Napolitano. "Otázka zní: Chtějí to udělat?"

"Ministerstvo spravedlnosti má na tři názory. Dva říkají, že nemůžete obvinit úřadujícího prezidenta, jeden říká, že můžete, ale všechny tři se věnují problému ´Co uděláte, když statut omezení vyprší?´ Všechny se shodují, že za těchto okolností obviníte tajně, necháte obvinění zapečetěné a zveřejníte je v den, kdy odejde z úřadu."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
8922

Diskuse

Obsah vydání | 27. 12. 2018