REDAKČNÍ KOMENTÁŘ:

Co si dnes přečtete v Britských listech

4. 8. 2021

čas čtení 1 minuta
České úřady neřeší, že si Čína z této země dělá kolonii, upozorňuje Kateřina Procházková. Zda je policajt víc než občan, se ptá František Řezáč. Postoj premiéra ke kauze Koudelka je: Myju si ruce, upozorňuje Karel Dolejší. A Tomasz Oryński vysvětluje, proč si polští papaláši zvedli platy o 60 %.

Tání permafrostu na Sibiři hrozí katastrofálním uvolněním silného skleníkového plynu metanu nejen ze samotné půdy, ale také z větrajícího podloží. Pokud tedy němečtí Zelení navrhnou zřídit ministerstvo ochrany klimatu, nepřehánějí.

Proč není bezpečné pracovat na veřejné Wi-Fi vysvětluje americká NSA. Kvůli brexitu jsou britsko-francouzské vztahy ve vážné krizi. Ovšem ne tak vážné jako čínský Wu-chan, který kvůli nové vlně pandemie otestuje všechny obyvatele.

Rusové tvoří součást skupinek migrantů ilegálně překračujících hranice z Běloruska do Litvy. Možná i proto, že v jejich zemi probíhá demografická katastrofa. O to "důležitější" je samozřejmě prověřovat repertoáry divadel, zda odpovídají ruské strategii národní bezpečnosti...

-1
Vytisknout
4810

Diskuse

Obsah vydání | 5. 8. 2021