Jiří David, Erekce oka

20. 4. 2022

čas čtení 1 minuta



Dovolujeme  si Vás pozvat na vernisáž výstavy Jiřího Davida nazvané Erekce oka, která se uskuteční 28. dubna v 18.00 hod ve SmetanaQ Gallery. 

Obrazy, které budou prezentovány, vznikly za poslední rok. Umělec Jiří David výstavu v anotaci uvádí následovně: „Kdy vše osobní je imaginace. Kdy vše intimní je imaginace. Kdy veškeré vcítění je instinkt. Kdy je ejakulace hypersonická. Kdy mlčení není pouhým tichem. Kdy mentální spojení či vztah mezi myšlenkami, pocity, pojmy, vzpomínkami, vjemy nejsou politicky lyrizujícím brakem na stupnicích teorie lásky. Kdy to, co lze spatřit, nelze vyčíst ani ověřit, neboť vzniká pravděpodobnostní princip nedorozumění, nesamozřejmosti. Kde je veškerá imaginace osobní. Kde je imaginace intimní. Kde je intimní nepolitická moc. Kde veškerý instinkt je naplňujícím a radostným vcítěním…“

Vernisáž výstavy Erekce oka
KDY: čtvrtek 28. 4. 2022 od 18.00 hodin
KDE: Dům SmetanaQ – 2. patro, Smetanovo nábřeží 4, Praha 1
VÝSTAVA: 29. 4. – 19. 6. 2022
PROGRAM: V rámci vernisáže proběhne zároveň křest básnické bibliofilie autora pod titulem Doufám, že zešílím. Jedná se i limitovanou edici (100 kopií) na které se svými ilustracemi podílel Jiří Kovanda. Každá z těchto kopii bude obsahovat i jednu originální barevnou kresbu Jiřího Davida.

-2
Vytisknout
6434

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2022