Podvody ve vrcholovém sportu

21. 10. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Když jsem si poměrně nedávno stěžoval na zvrácené zbožňování vrcholových, profesionálních a nesmírně dobře placených sportovců v České republice, psali mi někteří lidé, jak je sport ušlechtilá věc téměř na úrovni uměleckých inscenací Shakespeara v Národním divadle.

A já jsem nevycházel z údivu, neboť si myslím, že každý ví - třeba dokonalou ilustrací může být český fotbal - že vrcholový sport je nechutným mrháním obrovskými penězi, kde se korumpuje, podvádí a kde je lid klamán, aby obdivoval pochybné lidi bez vzdělání a morálních hodnot.

Nechci říci, že všichni vrcholoví sportovci jsou zločinci, ale všem by mělo být jasno, v čem to vlastně jedou.

Teď se to ukázalo na příkladu tenisu, kdy se někteří vrcholoví tenisté - jako by neměli ve srovnání s obyčejnými lidmi dost peněz - prokazatelně dopouštějí sázkových podvodů.

A teď mi řekněte, kdo je větší zločinec: sociálně vyloučený Rom, kterému společnost neumožnila ani vyjít základní školu (většina romských dětí je u nás posílána automaticky do škol zvláštních, určených pro retardované děti) a který občas něco ukradne a neumí se chovat, nebo tenista, který má přinejmenším maturitu, je bohatý, obdivovaný, a přece krade a podvádí? Romy běžná česká lůza nenávidí, kdežto vrcholové sportovce obdivuje. A právě proto je to lůza.

Úplatkářský skandál se řítí na tenisový svět, podezřelých je 41 hráčů ZDE

Výmluvný pohled do světa českého fotbalu je ZDE (copak o tom hráči nevěděli a nevědí?)

0
Vytisknout
11422

Diskuse

Obsah vydání | 21. 10. 2011