V Hanoveru byl zrušen fotbalový zápas, ale možná to byl falešný poplach

22. 11. 2015

čas čtení 1 minuta

Francie varovala Německo, že úterní přátelský fotbalový zápas mezi Německem a Holandskem v Hanoveru může být ohrožen teroristickým útokem, a tak byl na poslední chvíli zrušen. Podle Francouzů prý teroristé plánovali odpálit pět bomb a tři z nich na stadionu, jednu na zastávce autobusu a jednu na železničním nádraží.

Zápasu se měla účastnit Angela Merkelová a několik ministrů. Byl zrušen a stadion byl rychle evakuován 90 minut před plánovaným začátkem zápasu.

Francouzi prý dali Němcům i jména teroristů, která Němci dosud neznali. Stejně jako ve Francii měli být útočníci místní lidé, kteří se v Německu narodili, a měli cestovat do Sýrie.

Avšak německá televize ZDF tyto zprávy zpochybnila. Citovala činitele německé policie, podle níž bylo nepravděpodobné, že se vůbec nějaký útok plánoval a že existují nějací útočníci. Podle ZDF jsou prý názory v německé rozvědce nejednotné ohledně toho, jak vážně mají být brána takováto varování. Německá rozvědka prý dostává varování o existenci teroristických buněk pěti až sedmi atentátníků "skoro každý týden".

Podle německé rozvědky žije v Německu 1100 islamistů a z nich se považuje za potenciálně nebezpečné asi 420.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
4953

Diskuse

Obsah vydání | 25. 11. 2015