Marná sláva. Nenávistné verbální trestné činy je nutno stíhat

23. 11. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Téměř dva a půl milionu nenávistných komentářů na adresu menšin nebo některých sociálních skupin se během posledního roku objevilo na českém internetu. Více než čtyřicet osobností v nové kampani iniciativy HateFree Culture upozorňuje na to, že nenávistné komentáře, takzvané hejty, se netýkají jen příslušníků menšin, píše server IDnes ZDE Bohužel, akce skupiny HateFree zůstává chabá a neefektivní.

Ono samozřejmě nestačí jen chabě poukazovat na to, že verbální trestné činy, páchané po milionech v české společnosti, tu společnost drsným způsobem ničí.

Je nepochopitelné, proč nikdo důrazně nevyžaduje, aby byly tyto trestné činy stíhány.

Koncem minulého týdne proběhla skotskými médií zpráva, že po pařížských útocích se na sociálních sítích objevilo 60 (!) verbálních trestných činů proti muslimům. Všechny ty trestné činy skotská policie nyní vyšetřuje a jejich pachatelé budou postaveni před soud. Skotská police vyzývá důrazně veřejnost, aby jí tyto trestné činy oznamovali.

Pachatelé verbálních trestných činů jsou většinou zbabělci a kdyby bylo za ně v ČR deset dvacet lidí odsouzeno do vězení, útoky by přestaly a došlo by k výraznému ozdravění české společnosti. Rada Evropy vyzvala Českou republiku, aby zbavila imunity i prezidenta Zemana, aby mohl být i on za své verbální trestné činy odsouzen do vězení. Je nepochopitelné, proč v této věci zůstávají české úřady v nečinnosti.

Trestně stíhána by zjevně měli být i ti příslušníci Policie ČR, kteří jsou verbálních trestných činů svědky a nevyšetřují je. Například ti, kteří se účastnili dne 17. listopadu Zemanovy a Konvičkovy akce na Albertově, která byla zjevně trestným činem.

Pokud bude i dál v ČR bezvládí a občané budou moci beztrestně páchat trestné činy, země se bude dál rychle propadat do fašizující anarchie a dál se bude vyčleňovat ze společenství civilizovaných národů, jimiž bude ostrakizována.

A jedna důležitá věc: Pachatelé verbálních trestných činů by si měli uvědomit, že jejich trestné činy na sociálních sítích zůstávají trvale k dispozici a jestliže je policie dnes nevyšetřuje, vůbec není vyloučeno, že se situace změní v budoucnu a že v budoucnosti skončí ve vězení.

0
Vytisknout
8806

Diskuse

Obsah vydání | 25. 11. 2015