Britská debata o brexitu: Chceme anglikánského faráře na všech návsích...

23. 11. 2016

čas čtení 3 minuty

Toto je diskuse, která shrnuje hlavní postoje zastánců brexitu a jejich odpůrců v nekonečné britské debatě. Objevila se na fóru deníku Financial Times a byla během krátké doby přeposlána na Twitteru více než 4000 krát:

Odpůrci brexitu (s nemluvnětem brexitu v náručí, poté co pro brexit hlasovali zastánci odchodu Británie z EU) "Do prdele, co teď?"

Stoupenci brexitu: Hlasovali jsme pro brexit, a vy, odpůrci brexitu, to teď musíte realizovat.

Odpůrci brexitu: A co jako máme dělat?

Stoupenci brexitu: Musíte vypracovat Plán, který způsobí, že budeme po odchodu z EU na tom všichni líp, než kdybychom v EU zůstali.

Odpůrci brexitu: Ale to není možné!

Stoupenci brexitu: Přestaňte se chovat nekonstruktivně. Národ promluvil.

Odpůrci brexitu: Ale ani vy nevíte, jak by se to dalo udělat.

Stoupenci brexitu: To je váš problém, my jsme splnili svou povinnost, hlasovali jsme v referendu, a teď tady budeme sedět a jíst popcorn a dívat se na vás, jak to realizujete.

Odpůrci brexitu: Neměli byste to realizovat přece vy?

Stoupenci brexitu: To není náš problém, to musíte udělat vy experti.

Odpůrci brexitu: Ale vždyť vy jste řekli, že už máte expertů plné zuby.

Stoupenci brexitu: Jen expertů, co byli proti brexitu.

Odpůrci brexitu: Ale žádní experti, co by byli pro brexit, neexistují!

Stoupenci brexitu: Tak musíte brexit realizovat vy. A přestaňte bědovat, a přestaňte věci zdržovat, protože pokud dojednáte něco, co my nechceme, sežereme vás zaživa.

Odpůrci brexitu: Ale vy nevíte, co chcete!

Stoupenci brexitu: Chceme obrovský hospodářský růst, zákaz migrace, svobodný obchod s EU a se všemi zeměmi světa, na základě výlučně našich podmínek, obnovení britského průmyslu, znovuotevření uhelných dolů, čas a anglikánské faráře na každé návsi, všude britské vlajky a obnovení Britského impéria.

Odpůrci brexitu: Vy jste šílenci.

Stoupenci brexitu: Možná jsme šílenci, ale máme většinu! TO JE DEMOKRACIE! Takže udělejte to, co je nemožné, a to pěkně rychle, a obstarejte stoupencům brexitu všechno, co chtějí, i když nevědí, co chtějí, a ignorujte 16 milionů voličů, kteří s tím nesouhlasí. Je to stejně jen městská kavárna, která jen pořád běduje, koho by to zajímalo.

Kompletní článek v angličtině ZDE

Vzhledem k tomu, že jste na těchto stránkách, máme na vás malou prosbu. Britské listy čte hodně lidí, ale na jejich provoz přispívá jen zlomek čtenářů. Zvlášť v nynější zhoršující se mezinárodní situaci jsme přesvědčeni, že věcné informace a analýzy, které BL přinášejí do českého prostředí, hrají nezastupitelnou roli. Server se však nedá provozovat zadarmo. Prosíme, přispějte finančně na jeho provoz.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
Vytisknout
7710

Diskuse

Obsah vydání | 25. 11. 2016