Daily Mail: "Rozdrtit sabotéry!"

19. 4. 2017

čas čtení 2 minuty

Pozoruhodně v hysterii ohledně brexitu používá stále častěji britský ultrapravicový bulvární tisk stalinského jazyka. O rozhodnutí premiérky Mayové uspořádat letos v červnu předčasné všeobecné volby napsal ve středu deník Daily Mail na své titulní straně, že účelem je "ROZDRTIT SABOTÉRY!" 

Příště bude Daily Mail zřejmě bojovat i proti mandelince bramborové...


K tomu ještě:

"Jednu poslankyni za to, že byla pro Evropskou unii ani ne před rokem zavraždili, vy neodpovědní, toxičtí darebáci":

Theresa Mayová také potvrdila, že se nehodlá účastnit žádných předvolebních televizních debat. O své politické strategii hodlá veřejnosti sdělovat jen minimum. Volební program Konzervativní strany bude seškrtán pro tyto volby na minimum. Mayová nebude s nikým diskutovat ani jednat o své politice.
 
Komentátoři poznamenávají, že předčasné volby mají zřejmě Mayové dát čas. Původně se příští všeobecné volby měly v Británii konat r. 2020 a je nyní zjevné, že vyjednávání s EU o brexitu zdaleka nebude ukončeno. 
 
Také je velmi pravděpodobné, že i ještě kolem roku 2020 budou mít evropští občané volný přístup do Británie a Británie bude stále ještě podřízena rozhodnutí Evropského soudního dvora. Toto jsou dva základní požadavky stoupenců, totiž zrušení volného pohybu evropského obyvatelstva do Británie a zrušení jurisdikce Evropského soudního dvora a ultrapravice jako list Daily Mail by zuřila, kdyby před příštími volbami vyšlo najevo, že tyto požadavky nebudou splněny.

Jiní komentátoři poukazují na to, že mnoho členských zemí EU si stále ještě myslí, že Británie udělala rozhodnutím odejít z EU tragicky katastrofální rozhodnutí a že si věc ještě rozmyslí a brexit zruší. Pokud zvítězí v červnových volbách Konzervativní strana velkou většinou, představa EU, že Británie přece jen v evropské organizaci zůstane, by skončila.

0
Vytisknout
9695

Diskuse

Obsah vydání | 21. 4. 2017