Trump: "Mohou vypadnout, když se jim to u nás nelíbí." Vyjádřil se rasisticky o levicových poslankyních ještě agresivněji

16. 7. 2019

čas čtení 2 minuty


Novinář: Znepokojuje vás, že mnoho lidí považuje ten váš tweet za rasistický a že bělošské nacionalistické organizace mají nyní s vámi v této věci společné názory?

Trump: Neznepokojuje mě to, protože mnoho lidí se mnou souhlasí. A já jenom říkám, když chtějí odejít, ať vypadnou. Neříkám navždycky. Píšu odejděte, jestliže chcete. Ale to, co ten tweet říká, Johne, co ten tweet říká, když jsou nespokojené se Spojenými státy, když nás pořád jen kritizují, vidíte ty lidi, jak pořád chodí a kritizují Spojené státy... Burza teď právě dosáhla nejvyššího vrcholu v historii. Všichni tito vynikající výrobci, jsou to vynikající podnikatelé, zaměstnávají mnoho lidí, a máme tady i řadové zaměstnance. Mají dosud nejlepší rok v historii. Smím to říct? Je to správný výrok?

Tohle to jsou lidi, kteří podle mého názoru naši zemi nenávidí. Můžete si říkat, co chcete, ale přečtěte si seznam všechno, co řekli, a já jen říkám, když se jim to tady nelíbí, mohou odejít. Mohou odejít. A víte co? Jsem si jist, že mnoha lidem nebudou chybět. Ale oni musejí milovat naši zemi. Jsou to poslankyně Kongresu. A já jsem neřekl žádná jména, ale to jsou lidi, ticho, ticho, ticho, ticho, ticho, ticho.

To jsou lidi, kteří jestliže se jim to tady nelíbí, mohou odjet. A já nevím, komu budou chybět. Někdo možná ano.

Trump také lživě obvinil jednu levicovou poslankyni, že údajně "chválila Al Kajdu". Je to lež:


Z přepisu Bílého domu, pořízeného z Trumpova vystoupení:

Otázka: Nevadí vám, že si lidé myslí, že vaše tweety jsou rasistické, pane prezidente?
Trump: Ticho. Ticho. Ticho. Ticho.
Otázka: Pane prezidente, nevadí vám, že si lidé myslí, že vaše tweety jsou rasistické, pane?
Trump: Ticho.
Otázka: Já se vás na něco ptám, pane prezidente.


0
Vytisknout
6096

Diskuse

Obsah vydání | 18. 7. 2019