Twitter: Trumpovy rasistické tweety "neporušují předpisy Twitteru"

15. 7. 2019

čas čtení 1 minuta


Trumpovy rasistické výroky na Twitteru, které zveřejnil o víkendu a v nichž rasisticky útočil na čtyři levicové poslankyně Demokratické strany v Kongresu, neporušují prý pravidla Twitteru, sdělil mluvčí Twitteru televizi CNN, přestože zcela zjevně psané předpisy Twitteru Trumpovy tweety porušují.

 

V předpisech Twitteru se praví: Zakazuje se nenávistné chování, v jehož rámci se pisatel zaměřuje na jednotlivé osoby opakovanými pomluvami, metaforami či jinými výroky, jejichž cílem je dehumanizovat a ponížit obět či posílit záporné či škodlivé stereotypy týkající se chráněné kategorie občanů. Jsme rozhodnuti bojovat proti verbálním útokům motivovaným nenávistí, předsudky či nesnášenlivosté, především proti takovým útokům, jejichž účelem je umlčovat hlasy těch lidí, kteří byli v historii marginalizováni."

Twitter má nyní strategii, že označuje tweety od světových politiků, že porušují jeho pravidla, namísto toho, aby je odstraňoval. Cílem je zachovat na Twitteru ty tweety, které jsou ve veřejném zájmu. Twitter neodstranil žádné Trumpovy tweety.

V pondělí potvrdil serveru CNN mluvčí Twitteru, že Trumpovy tweety nebudou veřejně označovány jako rasistické. Na dotaz, jak je možné, že Trumpovy tweety porušují předpisy Twitteru a přesto nejsou označovány jako rasistické, neměl mluvčí Twitteru žádnou odpověď.

V minulosti nechával  Twitter kontroverzní Trumpovy tweety na internetu, i když porušovaly předpisy této firmy, prý z důvodů veřejného zájmu.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
6335

Diskuse

Obsah vydání | 17. 7. 2019