Koronavirus: Operace byla úspěšná. Pacient zemřel vlastní vinou

29. 1. 2021 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty
Foto: Pixabay

Britský premiér Boris Johnson se veřejně omluvil za životy zbytečně ztracené během pandemie. Británie dosud zaznamenala přes 100 000 úmrtí na chorobu COVID-19 - což je při 68 milionech obyvatel obdobný podíl, jako v ČR s 16 000 mrtvými při 10,5 milionu (zemřel každý 680. Brit, v ČR každý 657. občan).


Hypotetická otázka: Dokážete si představit, že se český premiér někdy alespoň omluví obdobně, jako jeho britský populistický kolega Johnson, který také po mnoho měsíců sváděl všechny chyby a neúspěchy na Evropskou unii?

Myslíte si, že se někdo pokusí ospravedlnit za nezměrný chaos v očkování a chybějící vakcíny?

Nebo možná ještě poněkud méně obtížný úkol: Dokážete si představit, že se v České republice někdo veřejně omluví alespoň za nákup dvou milionů jednorázových stříkaček s pevnou jehlou nevhodných k očkování vakcínou proti COVIDu?

Samozřejmě, že by se musel stát zázrak. Žijeme v zemi, kde si lidé do vedoucích pozic s oblibou volí osoby mentálně nedospělé, svalující zásadně vlastní odpovědnost na druhé. Takže se pochopitelně nepřizná, že nakoupené jehly jsou nevhodné (nehodí se "k očkování vakcínou firmy Pfizer"), že vláda očkování podcenila a naprosto nepřipravila, že mrtvých mohlo být snadno přinejmenším o polovinu méně (máme srovnatelný počet úmrtí jako Rumunsko s dvojnásobným počtem obyvatel).

Žijeme totiž v zemi, která se za vlády "protikorupčního" hnutí dostala v korupci na úroveň Rwandy nebo Ománu. I pandemie tu představuje jen další příležitost, jak si namastit vlastní kapsu. Nečekejte tedy, že vám snad někdo sdělí na kameru, kolik peněz dostal bokem za schválení nákupu ničemných čínských stříkaček, nebo za jiné nesmyslné rozhodnutí.

Dozvíte se tu jedině, že vládní operace proti koronaviru byly stoprocentně úspěšné a všichni pacienti zemřeli výhradně vlastní vinou.

Ačkoliv ČR formálně zůstává republikou, už dávno se ve skutečnosti proměnila v království výmluv, kde k dobrému tónu patří jako pozdrav tradiční veliké kňů - a vznikl dojem, že poslední Joyceův román vlastně nesl název Whinegans Wake.

1
Vytisknout
9698

Diskuse

Obsah vydání | 2. 2. 2021