Vznikla Iniciativa Zastavme Covid, společně a spravedlivě a chystá první akci

5. 3. 2021

čas čtení 2 minuty

Tisková zpráva

Pozn. red. Tohle je záslužné, ale nestačí to. Zároveň je nutno naléhat na vytvoření rychlé a efektivní infrastruktury pro očkování. To je jediná záchrana. Podobně jako v Británii, kde státní zdravotnictví dokázalo rychle dát do provozu vysoce efektivní očkovací infrastrukturu. I tak bude trvat "zastavení covidu" dlouhé měsíce.

V pátek 5.3. představila své prohlášení iniciativa Zastavme Covid, společně a spravedlivě. Jejím hlavním posláním je donutit českou vládu ke změně strategie z promořování na potlačování pandemie. Bezprostředně iniciativa usiluje o zastavení veškeré zbytné průmyslové výroby. Své požadavky sepsala v prohlášení, které je možné podepsat na webových stránkách www.spolecneproticovidu.cz

 

“Domníváme se, že je nejvyšší čas jednat a zavřít průmysl. Kolabují nám nemocnice i jejich pracovníci. To vede ke zbytečným úmrtím. Čtyři týdny zavření průmyslu mohou zastavit šířící se nákazu. Ochrana zdraví musí mít přednost před zisky firem,” říká k aktuálnímu požadavku iniciativy její mluvčí Michaela Hadravová.

Ke vzniku iniciativy se vyjádřil i druhý mluvčí Jan Májíček: “Cítili jsme potřebu se ozvat a říct, že náklady na krizi nesou obyčejní lidé, zatímco majitelé velkých firem bohatnou. Chaos a nekompetence vlády přivedly mnoho lidí do existenční nouze a mnohé to stálo životy. Proto navrhujeme opatření, která nenechávají lidi na holičkách ani v těžké době pandemie.”

Iniciativa připravuje na úterý 9.3. od 17 do 20h pietní akci u Úřadu vlády s názvem “Chraňme životy - zastavme průmysl” (https://fb.me/e/bAB8EYMfY). Lidé budou moci na akci přinést či zapálit svíčku za oběti pandemie a podepsat prohlášení iniciativy. Další akce budou následovat jak v Praze, tak na dalších místech ČR.


Mluvčí

Jan Májíček

Michaela Hadravová


info@spolecneproticovidu.cz



1
Vytisknout
7808

Diskuse

Obsah vydání | 9. 3. 2021