Třeba tolik lidí nemuselo zemřít …

3. 3. 2021 / Vít Klíma

čas čtení 3 minuty
Foto: Rezidence Korunní

Naši dědové vybudovali Ústav očkování a sér, abychom my, jejich vnuci nebyli závislí na dodávkách vakcín ze zahraničí, ale mohli si je doma vyrobit sami. Škoda, že Češi neprojevili vůči práci svých předkům ani špetku úcty, třeba by teď tolik lidí nemuselo zbytečně zemřít!

Nechali jsme vymřít celý „Beroun“ a nikdo za to nemůže?

Sametová revoluce nevynesla na orbitu moci jen disident, ale i společenské bahno v podobě lumpenproletariátu a organizovaného zločinu. Kde se zájmy obou skupin protkly, byla privatizace!

Ústav sér a očkovacích látek sídlil v Korunní ulici, na investičně atraktivních Vinohradech, takže jeho privatizace na sebe nenechala dlouho čekat! Ústav se rozhodnutím Klausovy vlády změnil na akciovou společnost SEVAC s dceřinou společností Sevapharma, a.s. (ZDE).

Prodej Sevapharmy i s pozemky na pražských Vinohradech za 50 milionů korun byl vládou premiéra Zemana zřejmě na míru ušit „fotbalovému bossovi“ Janu Gottwaldovi. Ten v ní ještě chvíli vyráběl veterinární séra, ale hlavní „firemní stříbro“ - parcelu i s budovami - prodal za 300 milionů Kč Luďku Sekyrovi. Jeho firma, Sekyra Group, a.s. na ní následně realizovala developerský projekt „Rezidence Korunní“ - výstavbu několika set bytů v odhadované ceně nejméně 1,3 miliardy korun a zbytek prodal dál.

Ve zbytkové části dnes vyrábějí – u nás a bez nás - svoji vakcínu Američané (ZDE). Aby nám to nebylo líto, můžeme si od nich vakcínu NOVAVAX draze kupovat!

Nebyla to, ze strany lumpenproletariátu, promyšlená a bezohledná lhostejnost k národnímu zdraví a k lidskému životu? Přijde-li stát o své strategické výzkumné a produkční kapacity v oblasti vakcín, kdo je zodpovědný za nadměrná úmrtí, protože jich je nedostatek a nemáme si je kde vyrobit? Není to zločin proti lidskosti?

Aby těch špatných zpráv nebylo málo: i hlavní čeští výrobci a distributoři léků skončili v zahraničních rukách. Dalším problémem je, že koupíme-li si vakcíny a léky v zahraničí, nemáme je čím domů dopravit. Díky podařené taškařici zvané „privatizace“ jsme přišli jak o národního leteckého, tak i námořního dopravce (ČSA a ČNP). Viktor Kožený mezi roky 1995 a 1998 všechny lodě České námořní plavby (ČNP) rozprodal a česká námořní flotila (40 lodí) de facto zanikla.

Pré tak mají nejrůznější zprostředkovatelé typu TRADIGRAD INTERNATIONAL CONSULTING s.r.o., která získala od státu zakázku dodávat antigenní testy do škol, včetně jejich dopravy do ČR. Nejsmutnější je, že dovolíme, aby taková podivná firma mohla ovlivňovat zdraví našich dětí!

Závěrečné doporučení: neměli by Češi zvážit obnovení Ústavu očkování a sér? Izraelský premiér Benjamin Netanjahu upozornil, že Izraelci zřejmě budou muset být letos - díky novým mutacím - očkováni ještě jednou. Izrael už jedná s farmaceutickými giganty Pfizer a Moderna o dalším hromadném nákupu vakcín a zároveň jim nabízí pozemky, aby mohly své závody postavit přímo v Izraeli. Neměla by se obnovit výroba vakcín a léků i u nás, jako záležitost národní bezpečnosti! Jaký je váš názor?





0
Vytisknout
10868

Diskuse

Obsah vydání | 9. 3. 2021