Volby dopadly jako vždycky

17. 12. 2021

čas čtení 1 minuta
Při pohledu na (staro) nové vedení české justice pod Pavlem Blažkem, které k dnešnímu datu zahrnuje ex-ministry a náměstky z Babišovy a z předbabišových vlád, expartnerku Dana Křetinského a bude ještě posíleno o manželku Jana Hamáčka, tak si říkám, ze transparentněji by to vypadalo už jenom s designovanym představitelem N’Dranghetty (či jak říkal jeden znamý, rodinou Corleonových), píše Albín Sybera.

 

Aspoň bychom   viděli, ze Pavel Blažek se změnil a je upřímným a otevřeným politikem. Zatímco jmenováni Marie Benešové zvedlo největší vlnu demonstraci v polistopadových dějinách ČR, tak tenkrokrát je vše v pořádku, protože to má na starosti Petr Fiala. Jenom nevím jestli je to hodně špatný vtip, anebo skutečná demonstrace síly české oligarchie v nadcházející post-babišovské éře…

Křetinskeho AVE je, podle informaci České televize, vyšetřováno Policií ČR v souvislosti s údajným obcházením odpadových poplatků na skládkách provozovaných firmou AVE.

https://www.justice.cz/web/msp/vedeni-ministerstva


Na transparentním účtu hnutí STAN se v posledních dvou měsících objevily platby nejen od „kyperských“ společností. Jde o částky od 100 až 200 tisíc korun, informoval deník MF Dnes. Dárci firmy buď z Kypru ovládají, nebo je v této zemi založili, jedná se však o české podnikatele, upozorňuje Radek Mokrý.

https://cnn.iprima.cz/podnikatele-posilaji-stan-statisice-i-pres-kypr-rakusan-odmita-ze-by-si-kupovali-vliv-53302

2
Vytisknout
7466

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2021