SPOZ stále prosazuje solidární systém zdravotního pojištění - i pro důchodce

21. 10. 2013

čas čtení 2 minuty
Tiskové prohlášení MUDr. Lubomíra Nečase (SPOZ) k dezinterpretaci jeho výroků na serveru Aktuálně a v iDnes

Dovoluji si tímto způsobem reagovat na lživé vyjádření, které o mých názorech a vyjádřeních šíří internetová média. Nikdy jsem neřekl, že by měli naši důchodci platit zdravotní pojištění ze svého důchodu.

V diskusi u kulatého stolu věnované zdravotnictví jsem jen uvedl příklady financování zdravotních systémů jinde ve světě, kdy každý funguje zcela odlišně. Mimo Izraele jsem uvedl také Německo, kde si i důchodci přispívají na zdravotní pojištění. V žádném případě jsem ale neřekl, že touto cestou by se chtěla zdravotní politika SPOZ vyvíjet. Nemůžeme přece srovnávat českého důchodce spolu s německým, který má trojnásobný důchod.

mojemedicina.cz: Předvolební debata o zdravotnictví - videozáznam
inkriminované vystoupení SPOZ 1:23:30 - 1:26:00, další k tématu "zvyšování spoluúčasti pacientů" SPOZ 1:51:00 ZDE

Novináři diskusi zneužili, zkreslili výroky, aby pošpinili SPOZ před volbami.

Aktuálně.cz, Martin Fendrych: Gang jménem SPOZ. Ta strana má k demokracii daleko ZDE

iDnes.cz, Hana Válková: Senioři by si mohli platit zdravotní pojištění, uvažuje kandidát SPOZ ZDE

Mohu Vás ubezpečit, že SPOZ stále prosazuje solidární systém zdravotního pojištění, kdy za důchodce, děti a nezaměstnané hradí pojistné stát. SPOZ se chce také zasadit o to, aby se nezvyšovala spoluúčast pacientů na léčení. Protože však tyto nepravdivé články o záměrech SPOZ byly zveřejněny pouze v internetových denících, nemohu se nápravy domáhat právní cestou. Tiskový zákon, který umožňuje poškozenému dožadovat se zveřejnění odpovědi, se vztahuje pouze na tištěné deníky. V případě internetových deníků nemá poškozený žádné obrany (pomineme-li soudní řízení, které může trvat v české republice i několik let a je tedy pro mne v momentální situaci bezpředmětné).

0
Vytisknout
6682

Diskuse

Obsah vydání | 22. 10. 2013